Elbistan'da Festival Coskusuna On Binler Eslik Etti

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde ünlü halk ozani Asik Mahzuni Serif anisina düzenlenen Elbistan Festivali, on binlerce kisinin katildigi Haluk Levent konseri ile basladi.

Elbistan'da Festival Coskusuna On Binler Eslik Etti
Basta Elbistanlilar olmak üzere çevre il ve ilçelerden gelen on binlerce kisiyi bulusturan Elbistan Festivali, kortej yürüyüsü ile start aldi. Atli zabita ekipleri ve bando ile mehter takimi esliginde Sehit Er Rahmi Koldan Meydani’nda festival mesalesi yakildi. Dulkadiroglu Caddesi’nde devam eden kortej, Ahmet Karacabey Caddesi’nden geçerek tekrar basladigi noktada sona erdi. Korteje Güney Kore’den gelen misafirler de katilarak, Elbistanlilari otobüsün üzerinden selamladi. Elbistan Belediyesi’nin bu yil ünlü halk ozani Asik Mahzuni Serif anisina düzenlendigi festivalin ilk konseri büyük ilgi gördü. Bir hafta sürecek festivalin yapildigi Pinarbasi mesire alani tiklim tiklim dolarken, ünlü sanatçi Haluk Levent unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Alani dolduran kalabalik, hep bir agizdan Levent’in seslendirdigi türkü ve sarkilara eslik etti.

“Elbistan tek yürek" diyen Elbistan Belediye Baskani Mehmet Gürbüz, “Elbistan’i buradan Amerika’ya kadar duyurduk. Türkiye’nin en iddiali festivalini yapmaya kararliyiz dedik ve insallah basaracagiz. Bu sene Asik Mahzuni Serif anisina bu festivali düzenliyoruz. Vefatindan 20 yil sonra kendi topraklarinda ve memleketinde Asik Mahzuni Serif’i anacagiz. Asik Mahzuni Serif hepimizi birlestirdi, hepimizin ortak degeri. Elbistan’dan tüm dünyaya Elbistan’i tanitacagiz. Tüm siyasi partilerimiz, odalarimiz, esnaflarimiz, vatandaslarimiz hep buradalar. Biz birlikte çok güçlüyüz. Bugün bunu hep beraber gösterdik. Elbistan ayakta ve festivale sahip çikti. 128 ülkeye Elbistan’in adini duyuruyoruz. Avrupa’nin her kentinde yayinlar yaptik. Elbistan’a deger, ne yapsak az. Elbistan’i daha da ileri götürme adina ne gerekiyorsa yapacagiz” seklinde konustu.

Festival süresince kente yaklasik 1 milyon ziyaretçi beklediklerini dile getiren Baskan Gürbüz, “Pinarbasi mesire alani dolu. Asik Mahzuni Serif gibi, Abdurrahim Karakoç gibi degerleri çikaran toprak, birlik ve bütünlügün mihenk tasi olur. Esnaflarimiza katkilari nedeniyle tesekkür ediyorum. Bizim disimizda çok çesitli kurumlarimiz ve esnaflarimiz bize destek verdi” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA