Bursa'da Yegenini Çöp Evde Kilitli Tutan Teyze Tutuklandi

Bursa’da kiraladigi evi çöplüge çeviren ve yaklasik 1 yildir da 9 yasindaki yegenini bu evde alikoyan teyze Kamuran Pinar A. sevk edildigi adliyede çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Emniyetteki ifadesinde teyze, 4 ayda bu hale geldigini belirttigi yegeninin hiçbir yardimi kabul etmedigini iddia etti.

Bursa'da Yegenini Çöp Evde Kilitli Tutan Teyze Tutuklandi
Edinilen bilgiye göre, merkez Nilüfer ilçesi Görükle Sakarya Mahallesi’nde kirayi ödemedigi için ev sahibi tarafindan mahkeme karariyla Kamuran Pinar A.’nin (44) oturdugu evi 21 Temmuz Persembe günü bosaltmaya gelen ekipler çilingirle içeri girdi. Evin giris kapisinin yanindaki dolaba yapistirilan kagitta "Eve girmeye kalkmayin sizi haneye tecavüzden mahkemeye veririm" yazili kagit dikkat çekti. Nilüfer Belediyesi ekipleri, temizlik çalismasina basladiklari sirada bir odanin kapisinin kilitli oldugunu fark etti.

Kapinin arkasindan dram çikti

Kapiyi kirarak içeri giren temizlik görevlileri, çöplerle dolu odada yari baygin halde yatan Kamuran Pinar A.’nin yegeni olan 9 yasindaki Cem Muhammet A.’yi buldu. Çocugun odada kilitlendigi ve tuvaletini dahi odaya yaptiginin görülmesi üzerine saglik ve polis ekiplerine haber verildi.

Çöp evde tutulan çocuk, olay yerine gelen saglik ekibinin ilk müdahalesinin ardindan ambulansla hastaneye kaldirildi. Talihsiz çocuk hastanedeki tedavisinin ardindan Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü ekiplerince koruma altina alindi.

Kafede keyif yaparken gözaltina alindi

Polis ekipleri tarafindan merkez Osmangazi ilçesi Setbasi’nda bir kafede otururken gözaltina alinan teyze Kamuran Pinar A., emniyetteki sorgusunun ardindan sevk edildigi adliyede çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Hiçbir yardimi kabul etmiyordu. Kaçmasin diye kilitledim"

Kamuran Pinar A. emniyetteki verdigi ifadede su cümleleri kullandi:

“Yegenim Cem Muhammet A.’ya 18 ayliktan bugüne kadar annemle birlikte biz baktik. Annem 2020 yilinda öldükten sonra ben bakmaya basladim. Kardesim Yasemin A. (38), annemin vefatindan sonra çocugunu alikoyduguma dair sikayette bulundu. Cem de bunu duyunca bizimle irtibati kesti. Yemek yemiyor, temizligi kabul etmiyordu. Son 4 ayda bu hale geldi. Ben de etrafa zarar vermesin ve kaçmasin diye kapiyi kilitledim.”

Anne Yasemin A.’nin Antalya’da özel bir markette çalistigi ögrenilirken, yegenini alikoyan teyzenin ise 4 aydir issiz oldugu ortaya çikti. Alikoyan teyzenin esinin ise güvenlik görevlisi oldugu belirtildi.
Kaynak: İHA