Biden'in Covid-19 Semptomlarinin Neredeyse Tamami Düzeldi

ABD Baskani Joe Biden’in doktoru Kevin O’Connor, Covid-19’a yakalanan Biden’in "Paxlovid" ilaciyla devam eden tedavisinde 4 günün geri kaldigini ve Covid-19 semptomlarinin neredeyse tamaminin düzeldigini açikladi.

Biden'in Covid-19 Semptomlarinin Neredeyse Tamami Düzeldi
Covid-19’a yakalanan ABD Baskani Joe Biden’in saglik durumu her geçen gün iyiye gidiyor. Biden’in doktoru Kevin O’Connor, yayinladigi açiklamayla Biden’in "Paxlovid" ilaciyla devam eden tedavisinde 4 günün geri kaldigini ve Covid-19 semptomlarinin neredeyse tamaminin düzeldigini ifade etti.

Biden’in burun tikanikligi oldugu ve sesinin biraz kisildigi ifade edilen açiklamada, Biden’in nabzinin, kan basincinin, solunum hizinin ve atesinin normal oldugu aktarildi. Paxlovid tedavisine planlandigi gibi devam edilecegi aktarilan açiklamada, Biden’in hiç nefes darligi yasamadigi ve tedaviye beklenen sekilde yanit verdigi kaydedildi.

Biden, 21 Temmuz’da Covid-19’a yakalanmis ve kendisini Beyaz Saray’da izole etmisti. Biden’a yüksek ihtimalle Covid-19’un Omicron mutasyonunun alt mutasyonu BA5 bulastigi ifade edilmisti.
Kaynak: İHA