69 Ülkeden Ögrencileri Olan BARÜ, YÖK Sanal Fuar'da Tanitildi

Türkiye’nin 81 ilinden oldugu gibi dünyanin 69 ülkesinden de ögrencileri olan Bartin Üniversitesi (BARÜ), “Study in Türkiye YÖK Sanal Fuari 2022” etkinliginde tanitildi.

69 Ülkeden Ögrencileri Olan BARÜ, YÖK Sanal Fuar'da Tanitildi
Yüksekögretim Kurulu (YÖK) tarafindan 182 ülkede dikkatleri Türk yüksekögretimine çekmeyi, yüksekögrenim çagindaki gençleri sanal ortamda üniversitelerle bulusturmayi hedefledigi “Study in Türkiye YÖK Sanal Fuari 2022” etkinligi tamamlandi.

Türkiye’den 185 yüksekögretim kurumuyla birlikte Bartin Üniversitesinin (BARÜ) de dijital ortamda tanitildigi sanal fuarda, uluslararasi ögrenciler Bartin ve Bartin Üniversitesi hakkinda fikir edindi. 3 gün boyunca BARÜ’nün standini ziyaret eden ögrenciler Ingilizce, Arapça ve Rusça dillerinde alaninda yetkin akademik insan kaynagiyla yazili ya da görüntülü olarak görüsmeler gerçeklestirdi.

Ögrencilerin sorularini cevaplandiran ögretim elemanlari sehir, egitim firsatlari, çift ana dal ve yan dal programlari, barinma imkânlari, kariyer planlamasi basta olmak üzere birçok konuda bilgiler verdi.

Gerçeklestirilen fuarin önemine deginen BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, yüksekögretimde bir çekim merkezi olma yolunda önemli bir etkinligin daha basariyla tamamlandigini ifade etti.

Bartin Üniversitesinin 69 ülkeden ögrencileriyle büyük bir aile oldugunu da kaydeden Rektör Uzun, “Birçok alanda elde ettigi basarilarla sürdürülebilir bir gelisim gösteren Üniversitemiz, 69 ülkeden bilesenleriyle birlikte gelecege kararli adimlarla yürüyor. Bu yolculugumuzda her geçen gün büyüyen bir aile olarak gençlerimizi yarinlara en iyi sekilde hazirlamak için gayret gösteriyoruz. ‘Study in Türkiye YÖK Sanal Fuari 2022’ etkinligiyle de ziyaretçilerimize bilgiler vererek kaliteli egitim ortamiyla birlikte kendilerine sunulan firsatlardan bahsettik. Bu düsüncelerle ufkumuzu açan ve önümüzü aydinlatan politikalarla her zaman destegini yanimizda hissettigimiz YÖK Baskanimiz Prof. Dr. Erol Özvar’a ve YÖK üyelerimize tesekkürlerimi sunuyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA