Gaziantep Valiliginden FETÖ Firarisinin Iddialarina Iliskin Açiklama Açiklamasi 'Yalan, Gerçegi Yansitmiyor'

Gaziantep Valiligi, yurtdisindaki bir FETÖ terör örgütü firarisinin ’Vali Davut Gül’ün konvoyunun önü kesilerek korumalarin rehin alindigi’ seklinde iddialarini yalanlayarak, Vali Gül’ün olayin yasandigi iddia edilen günde katildigi programin fotograflarini paylasti. Açiklamada, "Söz konusu iftiralarin amaci, bütün FETÖ mensuplarinin yaptigi gibi devleti ve kamu görevlilerini itibarsizlastirma oldugu kadar Organize Suç Örgütü’nü kahramanlastirarak, halki korku ve panige sevk etmek ve suç örgütüne menfaat saglamaktir” denildi.

Gaziantep Valiliginden FETÖ Firarisinin Iddialarina Iliskin Açiklama Açiklamasi 'Yalan, Gerçegi Yansitmiyor'


Gaziantep Valiligi yurtdisina kaçan bir FETÖ terör örgütü firarisinin sosyal medyada ortaya attigi “Gaziantep’te bir organize suç örgütünün yol keserek Gaziantep Valisi ve korumalarini rehin aldigi” iddiasina iliskin yazili açiklama yapti. Yazili açiklamada FETÖ firarisini yalanlayan valilik, iddialarin gerçegi yansitmadigini belirterek, Vali Davut Gül’ün olayin yasandigi iddia edilen günde katildigi programin fotograflari paylasildi.

Olayin yasandigi saatte Vali Gül fuar açilisinda

FETÖ firarisinin “Vali karsilama yapmasi gerekmeyen kisileri havalimaninda karsiladi, karsilama sonrasinda gidilen yolda önü kesildi” seklinde ifadeleri dile getirmesi üzerine kamuoyuna açiklama yapilmasi ihtiyaci dogdugu belirtilen açiklamada, “Bahse konu yol kesme olayi 20 Haziran 2022 Pazartesi günü saat 15.30 saatlerinde gerçeklesmis olup, olayin magdurlari tarafindan sikayette bulunulmasi üzerine güvenlik kuvvetleri olayi kisa sürede aydinlatarak süphelileri yakalamistir. Olay esnasinda konvoyda bulunan en öndeki araç ve soförü kaçirilmis, diger kisilerle temas olmamistir. Magdur kisi de yagma vb. suç isleyenlerden davaci olmustur. Olayin vuku buldugu süreçte saat 14.00 ile 15.45 saatleri arasinda 33. Uluslararasi Ayakkabi, Terlik ve Yan Sanayi Fuari Açilisi, Valimizin katilimiyla gerçeklestirildiginden, Valimiz o saatlerde Ortadogu Fuar Merkezinde bulunmaktadir. Akabinde Valimiz, 16.00’da Valilikte Asayis Toplantisi’na katilmis ve sonrasinda saat 17.00 ile 17.45 saatleri arasinda Valilik Toplanti Salonu’nda toplam 17 kisinin istiraki ile Hastanelerin Yemek Hizmetlerini Degerlendirme Toplantisi’na katilmistir. Yemek Hizmetleri Degerlendirme Toplantisi’nin ardindan saat 19.30’da taziye programina katilim saglanmistir. Katilim saglanan bütün programlar ve toplantilar birçok insanin sahitliginde gerçeklesmis ve Valiligimiz sosyal medya hesabindan paylasilmistir” ifadeleri kullanildi.

“Iddialar yalan, gerçegi yansitmiyor”

Vali Gül’ün havalimaninda kimseyi karsilamadigi vurgulanan açiklamada, “Valimizin de içinde bulundugu konvoyun önü kesilerek koruma görevlileri esir alinmamistir. Sosyal medya platformunda bu yönde dile getirilen bütün iddialar yalandir, gerçegi yansitmamaktadir. Söz konusu iftiralarin amaci, bütün FETÖ mensuplarinin yaptigi gibi devleti ve kamu görevlilerini itibarsizlastirma oldugu kadar Organize Suç Örgütü’nü kahramanlastirarak, halki korku ve panige sevk etmek ve suç örgütüne menfaat saglamaktir” denildi.
Kaynak: İHA