Balikesir'deki Tekne Kazasinda Kaybolan Ikinci Kisinin De Cansiz Bedenine Ulasildi

Balikesir’in Edremit ilçesi açiklarinda motor arizasi nedeniyle sürüklenen, ardindan batan teknede kaybolan ikinci kisi Sinan Yeniçeri’nin de cansiz bedeni Ayvalik ilçesi açiklarinda bulundu.

Balikesir'deki Tekne Kazasinda Kaybolan Ikinci Kisinin De Cansiz Bedenine Ulasildi


Sahil Güvenlik botlari, dalis timleri, sahil güvenlik uçagi, sahil güvenlik helikopteri, kara araçlari ve 98 personelle sürdürülen arama çalismalarinda Altinkum sahilinden 19 Temmuz’da denize açildiktan sonra kaybolan Hasan Hüseyin Isiktas’in ardindan Sinan Yeniçeri’nin (43) cesedine de Ayvalik ilçesi Maden Adasi açiklarinda ulasildi. Yeniçeri’nin cansiz bedeni su akintilari ve rüzgar ile olay yerinden 41 kilometre uzakta deniz yüzeyinde sürüklenirken bulundu.

Balikesir Valiliginden yapilan yazili açiklamada, 19 Temmuz’da Akçay açiklarinda bir fiber teknenin batmasi sonucu denizde kaybolan iki kisiyi bulmak için araliksiz olarak devam eden arama faaliyetleri sonucunda Ayvalik Maden Adasi’nin batisinda deniz yüzeyinde bir cansiz beden oldugu ihbarinin alindigi belirtildi. Bölgeye 2 Sahil Güvenlik botu ve 1 dalis timi, 5 personel sevk edildigi bildirilen Balikesir Valiligi açiklamasinda, "Sahsin kayip olan Sinan Yeniçeri’nin oldugu yakinlari tarafindan teshis edilmistir. Ayrica devaminda batan tekneye de ulasilarak denizden çikarilmistir. Söz konusu kaza sonucu kaybolan iki kisinin de bulunmasi üzerine 19 Temmuz saat 23.19’da Edremit Körfezi’nde baslatilan arama kurtarma faaliyeti sonlandirilmistir." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA