Restorasyonu Tamamlanan Yerebatan Sarnici Düzenlenen Törenle Açildi

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, restorasyon çalismalari tamamlanan Yerebatan Sarnici’nin açilisinda yaptigi konusmada, “Istanbul’u yasatmak, sadece Istanbullular için degil, dünya için çok önemli ve degerlidir. Istanbul aslinda kendisi bir dünya mirasi bir kenttir” dedi.

Restorasyonu Tamamlanan Yerebatan Sarnici Düzenlenen Törenle Açildi
Istanbul Büyüksehir Belediyesi tarafindan restore edilen 1500 yillik Yerebatan Sarnici düzenlenen törenle açildi. Törene Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu ve çok sayida davetli katildi.

Açilis törenindeki konusmalarin ardindan protokol üyeleri tarihi sarniçta yapilan çalismalar hakkinda bilgiler aldi.

“Bu eserlerin onarilmasi basli basina özen göstermemiz gereken bir alandir”

Açilista konusma yapan CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, “Üç büyük imparatorluga baskentlik yapmis bir Istanbul. Aziz Istanbul, kadim Istanbul. Neresini kazsaniz, tarihin fiskirdigi bir Istanbul. Tasindan topragindan çesmesinden sarayina, sarnicindan tutun camilerine, kiliselerine, havralarina kadar hepimizin dikkatle bakmasi, onarmasi, yasatmasi, gelecek kusaklara aktarmasi gereken bir kültür mirasinin sahipleriyiz. Beni üzen bu görkemli ve kadim kültüre Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yöneten kisinin bir kazi sonucu ortaya çikan tarihi eseri çanak, çömlek diye tanimlamis olmasi. Eger siz tarihi, kadim kültürü çanak, çömlek diye tanimlarsaniz, kentin degerini bilmiyorsunuz demektir. Kentin silueti kadar, kentin yesilligi kadar, tarihi dokunun korunmasi kadar, o mirasin gelecek kusaklara aktarilmasi da büyük bir önem tasiyor. Dolasiyla bu eserlerin onarilmasi basli basina özen göstermemiz gereken bir alandir. Bunu da yapiyor büyüksehir belediye baskanimiz” dedi.



“Istanbul’u yasatmak, sadece Istanbullular için degil, dünya için çok önemli ve degerlidir”

Istanbul’un dünyadaki yerinin önemine deginen Kiliçdaroglu, “Istanbul’u yasatmak, sadece Istanbullular için degil, dünya için çok önemli ve degerlidir. Istanbul aslinda kendisi bir dünya mirasi bir kenttir. Bu kenti yasatmak, kentin bozulan dokusunu düzeltmek, elbette hepimizin ortak görev olmalidir. Bu görevi yerine getirmeye çalisan belediye baskanimizi tekrar yürekten kutluyorum" diye konustu.



“Istanbul’un gelecegini sekillendirmek için bütüncül bir bakis açisiyla hizmet üretmek durumundayiz”

Açilista konusan Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu ise, “Bu güzel eserin restorasyon sonrasini sizinle paylasmaktan heyecan duyuyoruz. Medeniyetlerin dogup büyüdügü imparatorluklara baskentlik yapmis kadim bir sehirde yasiyoruz. Istanbul tam anlamiyla açik hava müzesi ama yerin alti da ayri bir müze. Hangi kösesine baksak farkli bir medeniyetten bize miras kalmis tarihi eseri veya kültür hazinesi görüyoruz. Bu aziz sehrin tarihini, kültürel mirasini korumak, çocuklarimiza torunlarimiza aktarmakta hiç süphesiz çok önemli ve en asli görevlerimizden biri. Istanbul’un gelecegini sekillendirmek için tarihi geçmisini ve zengin mirasini da kapsayan bütüncül bir bakis açisiyla bu kadim sehre hizmet üretmek durumundayiz” diye konustu.

Kaynak: İHA