Tashan'daki Sergi Söleninde Tarih Ehrama Büründü

26. Dede Korkut Uluslararasi Kültür ve Sanat Sölenleri çerçevesinde Bayburt Üniversitesinin, Bayburt Belediyesi, Ankara Haci Bayram Veli Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi ile birlikte Tashan’da düzenledigi Türkiye Dokuma Atlasi isimli karma ve kisisel sergiler toplulugu, tarihin ilmek ilmek yeniden dokundugu bir atmosfer olusturdu.

Tashan'daki Sergi Söleninde Tarih Ehrama Büründü
Türkiye Dokuma Atlasi isimli disiplinlerarasi sergiye ’Ihrama Dokunuslar ve Özgün Giyim Tasarimlari’ isimli sergiyle katki yapan Bayburt Üniversitesi, ehram sanatçisi Sevim Ataner’in geleneksel dokuma atölyesinde naksettigi eserlerle tarihi selamladi. Ehramin tekstilde ve endüstriyel ürünlerdeki özgün uygulamalarini içeren sergi konsepti katilimcilar tarafindan yogun ilgiyle karsilandi. Bayburt Üniversitesinin girisimleriyle cografi isaret alan Bayburt ehraminin geleneksel ve modern uygulamalardaki görünümlerini sergilemenin önemine deginen Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, geleneksel mirasin güncel yasama uyarlandigi endüstriyel tasarimlarin ekonominin yani sira tarihi yasatma misyonuna da fayda sundugunu söyledi.

Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin Güzel Sanatlar Fakültelerinin ve güzide sanatçilarinin eserlerinin sergilendigi bir sanatsal etkinlikte temsil edilmeyi memnuniyetle karsiladiklarini belirten Rektör Türkmen, Bayburt kültürünün- yerel boyutta tanitilmasina katki üreten sergide emegi geçenlere tesekkür etti.

Sergi etkinligi dahilinde ayrica Çimen Bayburtlunun ’Ihramla Yolculuk’ isimli kisisel sergisi ve sanal sergi de misafirlerin ziyaretine açildi. Sergi sonunda katilimcilara belgeleri takdim edildi.

Sergi açilisina Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ali Savas Bülbül, Prof. Dr. Mahir Kadakal, Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdogan ile birlikte protokol temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA