Beyaz Saray, Biden'in 'Kanser Hastayim' Ifadelerine Açiklik Getirdi

ABD Baskani Joe Biden, yaptigi bir konusma sirasinda kanser oldugunu söylemesinden sonra Beyaz Saray açiklama yapti. Beyaz Saray, Biden’in ifadelerinin, baskanlik görevine baslamadan önce kanser tedavisi gördügüne atifta bulundugunu söyledi.

ABD Baskani Joe Biden, ABD’nin Delaware eyaletinde iklim degisikligi konulu bir toplanti sirasinda yaptigi konusmada kanser oldugunu söyleyerek endiselere yol açti. Biden, yaptigi konusmada kanser oldugunu belirterek, “Ben ve birlikte büyüdügüm diger birçok insan kanser hastasiyiz” ifadelerini kullandi.

Hava kirliligi ve küresel isinma hakkinda konusan Biden, çocukluk yillarinda Delaware’de yasadigi evin yakinlarinda petrol rafinerilerinden kaynaklanan emisyonlarin etkilerinden bahsederek, "Iste bu yüzden ben ve birlikte büyüdügüm diger birçok insan kanser hastasiyiz. Delaware uzun süredir ülkedeki en yüksek kanser oranina sahipti. Ama bu geçmiste kaldi" dedi.

Biden’in konusmasinda "kanserim" ifadelerini kullanmasindan sonra spekülasyonlar yayildigi için açiklama yapan Beyaz Saray, Biden’in geçen yil göreve baslamadan önce sahip oldugu cilt kanseri tedavisine atifta bulundugunu açikladi.

Beyaz Saray görevlisi Andrew Bates, Biden’in bunu ifade ederken geçmis zaman fiili yerine simdiki zaman fiilini kullanmayi tercih ettigini söyledi.



ABD basininda yer alan haberlere göre, Biden’in saglik durumuna iliskin son raporlarinda, Biden’in göreve baslamadan önce kanser tedavisi gördügü belirtildi. Geçen yil Biden’in saglik durumuna iliskin yayinlanan saglik raporunda, "Baskan Biden’in gençliginde güneste sikça zaman geçirdigi biliniyor. Baskanliga baslamadan önce birkaç lokalize, melanom disi cilt kanseri alindi. Su anda cilt kanseri için süpheli bir alan yok" ifadeleri belirtildi. Raporda, ayrica Biden’in günese maruz kalmasinin yani sira, annesinin arabasindan püsküren yagdan kaynaklanan durumuna da atifta bulunuldu.
Kaynak: İHA