Daglica Sehidi Annesi Ayfer Göçkün; 'Yüregimiz Serinledi'

Hakkari Daglica’da 6 Eylül 2015’de sehit olan Astsubay Çavus Deniz Göçkün’ün annesi, saldiri emrini veren teröristin etkisiz hale getirildigini büyük bir sevinçle ögrendiklerini belirterek ’Haberi duydugumuzda yüregimiz serinledi. Allah devletimize ve Türk Silahli Kuvvetlerine zeval vermesin’ dedi.

Daglica Sehidi Annesi Ayfer Göçkün; 'Yüregimiz Serinledi'
Daglica’da teröristlere saldiri emrini veren teröristin MIT operasyonu ile etkisiz hale getirilmesinin ardindan Daglica’da sehadete eren Deniz Göçkün’ün annesi duygularini IHA’ya anlatti.

Sehit annesi Ayfer Göçkün; "Sehit Deniz Göçkün’ün annesiyim. Benim oglum 6 Eylül 2015 de Daglica’da sehit oldu. Aci elbette bitmeyecek ama en azindan devlet bizim yanimizda oldugu ve arkamizda durdugu için yüregimiz serinledi. Onlardan Allah razi olsun. Biraz içimize su serpildi. Hep telefon elimde arayacakmis gibi bekledim. Zaten haberi de çok geç geldi. Insan hiç konduramiyor" dedi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Daglica Komando Taburu’na 2007 yilinda düzenlenen ve 12 askerin sehit oldugu, 2015 yilinda ise Daglica bölgesinde 16 askerin PKK’li teröristlerin hain saldirisi sonucu sehit düstügü saldirinin planlayicisi olan terör örgütü PKK’nin sözde üst düzey yöneticilerinden Izzettin Inan MIT’in Irak’in Kuzeyindeki Duhok-Gara bölgesinde gerçeklestirdigi operasyonla etkisiz hale getirildi.

Oglu Deniz’in sehit düstügü günü anlatan Ayfer Göçkün, "Bir gün önce telefonda konusmustuk. ’Burada her sey iyi anne merak etme’ diye bizi teselli etti. Ertesi gün göreve çikmislar. Televizyonda görmüstük birsey oldugunu hissetmistik ama insan hiç aklina getirmeyi düsünmüyor. Deniz asker olmayi çok istiyordu. Ben onu çok desteklemistim. Hatta Hakkari’ye gittiginde ben sunu sormustum; Pisman oldun mu oglum ? "Hayir anne" dedi.

"Ben çok severek ve isteyerek geldim" dedi.

"Hiçbir pismanligim veya sikintim yok" dedi.

Rabbim hepimize sabirlar versin. Devletimize güç versin." diye konustu.

Kaynak: İHA