Ulas'ta Hayirseverlerin Destegiyle Kur'an Kursu Açildi

Sivas’in Ulas ilçesinde hayirseverlerin destegiyle yapilan Kur’an kursu açildi.

Ulas'ta Hayirseverlerin Destegiyle Kur'an Kursu Açildi
Merkez Cami bünyesinde açilan Kur’an kursunun açilisina Ulas Kaymakami Selçuk Bas, Belediye Baskani Turan Ilbey, Il Müftüsü Remzi Pehlivan, Ilçe Müftüsü Izzet Kendir, ilçe protokolü ve vatandaslar katildi.

Kur’an-i Kerim tilaveti ile baslayan 4-6 yas Kur’an kursunun açilisinda konusan Kaymakam Selçuk Bas, "Kur’an kurslarinda din görevlileri tarafindan yavrularimiza; hosgörülü olmayi, adaleti, sevgiyi, merhameti, vatan ve millet sevgisini ögretiyorlar. Gelecegimizi teskil edecek gençlerimizin küçük yaslarda bu sekilde egitim almalari için 4-6 yas Kur’an kurslarini önemsiyoruz." dedi.

Kur’an kursunun yapilmasinda emegi geçen hayirsever vatandaslara tesekkür eden Il Müftüsü Remzi Pehlivan ise "Gelecek için insan yetistirmek diger yapilan islerden daha üstündür. Ahlak, dürüstlük ve edep üzerine yetisen her genç, Allah’in izniyle yaptigi her iste basari saglayacaktir. Vatanina ve milletine bagli ahlakli gençlerin yetismesi noktasinda çalismali, yavrularimiza; dinimizin degerlerinin insan hayatina anlam kazandiran olgulardan biri oldugunu fark ettirmeliyiz.” diye konustu.

Ulas Ilçe Müftüsü Izzet Kendir’in duasinin ardindan Kur’an kursunun açilisi yapildi.
Kaynak: İHA