Tarim Alaninda Yapilabilecek Çalismalar Ele Alindi

Sivas’ta, kamu kurum ve kuruluslari ile sivil toplum kurulusu temsilcilerinin katilimi ile tarim alaninda uygulanabilecek proje ve çalismalar ele alindi.

Tarim Alaninda Yapilabilecek Çalismalar Ele Alindi
Il Milli Egitim Müdürü Ergüven Aslan baskanliginda Asim Sahin Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi toplanti salonunda gerçeklestirilen toplantiya Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Mustafa Dogan, kamu kurum ve kuruluslarinin temsilcileri, akademisyenler, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve okul müdürleri katildi.

Tarim alaninda meydana gelen gelismelerin takip edilmesi, tarim ve gida sektörlerinin ihtiyaç duydugu nitelikli insan gücünün yetistirilmesi amaciyla, Milli Egitim Bakani Mahmut Özer ile Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisçi arasinda imzalanan "Tarim Alani Bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Ortak Yönetim Modeli" protokolünün ardindan haziran ayinda gerçeklestirilen çalismalarin masaya yatirildigi toplantida, tarim ve hayvan sagligi alaninda egitim veren Susehri Sezai Karakoç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin durumu ve gelecekteki konumu degerlendirildi.

Toplantida konusan Il Milli Egitim Müdürü Ergüven Aslan, gelecegin en önemli konu basliklarinin gida güvenligi, bilinçli tarimsal üretim, su ve çevre olacagini ifade ederek bu alanlarda gerçeklestirilecek çalismalarin büyük önem tasidigini kaydetti.

Bu anlamda Milli Egitim Bakanligi ile Tarim ve Orman Bakanligi is birliginde ülke genelinde önemli çalismalar gerçeklestirildigini belirten Aslan, Sivas özelinde yürütülecek çalismalar için de tüm paydaslarla bir araya gelindigini ifade etti.

“Ortak hareket ederek yol haritamizi belirleyecegiz”

Tarim, üretim, gida güvenligi, su ve çevrenin günümüzün ve gelecegin en önemli konulari arasinda yer aldiginin altini çizen Aslan; “Bu alanlarda gelecek planlamasi yaparken, sivil toplum kuruluslarimizla, kamu kurum ve kuruluslarimizla ortak hareket ederek yol haritamizi belirleyecegiz. Sivas’ta tarim ve hayvan sagligi alaninda egitim faaliyeti yürüten Susehri Sezai Karakoç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin egitim-üretim altyapisini güçlendirmek, tarim ve hayvancilik alaninda yeterli düzeyde bilgi ve donanima sahip ögrenciler yetistirerek ülkemizin egitim temelli tarimsal üretim ve kalkinma potansiyelini artirmak istiyoruz. Bu çerçevede Haziran ayi içerisinde çok önemli çalismalar gerçeklestirdik. Sizlerle tüm bu çalismalari degerlendirirken, yeni fikir ve önerileri gündeme getirecek, gelecek planlamalarimizi sekillendirecegiz" dedi.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Mustafa Dogan ise gelecegin en önemli alanlarindan bir tanesi olan tarimsal üretim konusunda egitim veren kurumlarin tercih edilebilirliginin artirilmasinin büyük önem tasidigini dile getirdi.

Toplantida kamu kurum ve kuruluslarinin temsilcileri ile akademisyenler ve sivil toplum kurulusu temsilcileri de görüs ve önerilerini paylasti.
Kaynak: İHA