(ÖZEL) Bos Kalan Hayvan Pazarlarinda Umutlu Bekleyis

Eskisehir’de kurulan hayvan pazari, yaklasan Kurban Bayrami’na ragmen sakinligini korurken, saticilar umutlarinin son günlerde oldugunu belirtiyor.

(ÖZEL) Bos Kalan Hayvan Pazarlarinda Umutlu Bekleyis
Kurban Bayrami’na sayili gün kalmasina ragmen hayvan pazarlarinda beklenen yogunluk baslamadi. Hayvan sahiplerinin birçogu pazar alanina henüz gelmezken, gelenler de bos koridorlari izliyor. Vatandaslarin kurbanlik satin alma isini son güne birakma aliskanligi bu yil da degismedi. Pazar alaninda bulunan saticilarin sayisi 4 veya 5 ile sinirli kalirken, gelen müsteri sayisi da ayni seviyede devam ediyor. Büyük umutlarla çiftliklerindeki hayvanlarini getiren saticilar ise sabirla olusacak yogunlugu bekliyor.

“Halk kurban alisverisini genellikle son güne birakiyor”

Pazar alaninin bos olmasindan dolayi henüz satacagi hayvanlari getirmedigini belirten Ismail Öztürk, bayram öncesi hareketlilik bekledigini belirtti.

Saticilarin ve müsterilerin arife ve bayramin ilk günü yogunluk olusturmasini beklediklerini söyleyen Öztürk, “Benim 45-50 hayvanim var. Su an burada degiller. Köyden getirecegiz. Eskisehir halki kurban alisverisini genellikle son güne birakiyor. Herkesin bütçesine göre de hayvan oluyor zaten. Daha hayvan gelecek. Yakin zamanda içerisi ve disarisi dolacak. Herkesin kendine ait bir yeri var. Bu gördügümüz alanlarin hepsi satin alindi. Kurbana bir hafta da olsa insanlar yavas yavas geliyor. Ilerleyen zamanlarda daha fazla müsteri de gelecek” dedi.



“Bu sene hayvan sayisi az”

Satilacak olan hayvanlarin birçogunun vakiflar tarafindan alindigini söyleyen Cüneyt Tekin ise, pazarda çok fazla yogunluk olmayacagini düsündügünü belirtti.

Saticilarin ellerinde sinirli sayida hayvan oldugunu söyleyen Tekin, su ifadeleri kullandi:

“Bayram yaklasinca müsteriler buraya geliyorlar. Hayvanlari satin aliyorlar. Su an gördügümüz hayvanlara ek olarak biraz daha hayvan gelecek. Çünkü hayvan kalmadi burada. Su anda hayvanlarin çogunun satisini vakiflar aldi. Çogu satici da bu yüzden hayvan kalmadi. Mesela benim 300 hayvanim vardi. Su anda 25 tanesi kaldi. Zaten onlar da bitmek üzere. Burada her zaman son günlerde yogunluk olur. Bugün burada bos gördügümüz yerlerin hepsi dolmasa bile biraz daha hayvan gelecek. Pazar daha yeni yeni oturuyor. Iste o zaman müsteriler gelecek. Su ana kadar çogu müsteri almadi. Fiyati uygun olmasi açisindan bayrami bekleyen müsterilerde var. Ancak bu sene onlarin dedikleri olmayacaktir. Çünkü bu sene hayvan sayisi az. O günlere kadar hayvan da kalmayabilir. Küçükbas ve büyükbaslara baktik ve hayvan sayisinin az oldugunu gördük.”
Kaynak: İHA