LGS Türkiye Birincisi Malatya Kanguru Okullarindan

Malatya Özel Kanguru Okullari ögrencisi Semih Agdemir, Liselere Geçis Sinavi’ndan (LGS) tüm sorulari dogru cevaplayarak Türkiye birincilerinden biri oldu.

LGS Türkiye Birincisi Malatya Kanguru Okullarindan
Milli Egitim Bakanligi tarafindan 5 Haziran’da yapilan LGS sinavin sonuçlari açiklandi. Sinavda 48 farkli ilden 193 ögrenci tüm sorulara dogru yanitlayarak 500 tam puan aldi. Malatya Özel Kanguru Okullari ögrencisi Semih Agdemir de tüm sorulari dogru cevaplayarak 500 tam puan aldi ve Türkiye birincisi oldu.

’’5’inci siniftan itibaren Kanguru Okullari’nin Matematik Olimpiyat takimi ögrencisiyim”

Birinci oldugu için mutlu oldugunu ifade eden Agdemir, Kanguru Okullari Matematik Olimpiyat takimi ögrencisi oldugunu okulda verimli etüt saatleri ve soru çözümleriyle eksikliklerini zamaninda tamamlayarak dönemi geçirdigini söyledi.

Agdemir, ögretmenlerinin destegiyle düzenli, disiplinli ve yogun çalismalar sonucunda basardigini belirterek, “ Ortaokul süresince Kanguru okullarinda egitimimi tamamladim. 5’inci siniftan itibaren Kanguru Okullarinin matematik olimpiyat takimi ögrencisiyim. Uzun süredir yaptigim yogun matematik çalismalari, çalisma yasamima düzen ve disiplini de getirdi. 8’inci sinifa basladigimda matematikle ilgili hiçbir eksigim yoktu ancak matematik ögretmenlerimin destegiyle yeni nesil sorulara odaklanip, bu sorularla ilgili soru çözüm pratigimi gelistirdim. Ögretmenlerimin hazirladigi çalisma programi, her hafta yapilan birebir rehberlik görüsmeleri, okulda yapilan verimli etüt saatleri ve soru çözümleriyle eksiklerimi zamaninda giderdim. En büyük avantajim tüm brans ögretmenlerime gün içerisinde istedigim zaman ulasabilmemdi. Benim için çok yogun bir sinav senesi geride kaldi. Bir yil boyunca çok emek verdik. Çok yoruldugumuz, çalismayi birakmayi düsündügümüz zamanlar oldu. Fakat okulum, rehber ögretmenim ve ögretmenlerim bu süreci atlatmamda çok yardimci oldular. Bu yogun çalismalar neticesinde 2022 LGS sinavinda 500 tam puan alarak, Türkiye birincisi oldum” ifadelerini kullandi.

“Önemli olan düzenli ve disiplinli çalismayi bir sene boyunca devam ettirmek”

LGS sinavinin zor bir sinav olmadigini ve sinava hazirlanan ögrencilere tavsiyelerde bulunan Agdemir, “ En büyük hedefim Fen Lisesi. Eger olmazsa Kanguru Fen Lisesinde egitimime devam etmek istiyorum. Öncelikle onlara bu süreçte dogru yolu gösterecek bir ekiple bu yolu yürümeleri çok önemli. Bol kitap okumalari ve çok iyi paragraf çözmeleri onlari öne geçirecektir. Önemli olan düzenli ve disiplinli çalismayi bir sene boyunca devam ettirmek. LGS sinavi kesinlikle çok zor bir sinav degil, sadece dogru strateji belirlenmeli, hedef koyulmali ve bu hedef dogrultusunda verimli çalisilmali. Tüm bunlar yapilirsa LGS sinavinda rahatlikla basari elde edilebilir” diye konustu.

Kaynak: İHA