Hisarciklioglu Açiklamasi 'Ekonomik Sikintilari Asmak Için Birlikte Hareket Etmemiz Gerekir'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani Rifat Hisarciklioglu, özellikle pandeminden sonra tüm dünyada oldugu gibi Türkiye’de ekonomik sikintilar yasandigini belirterek, "Bu sikintilari asmak için birlikte hareket emmemiz gerekir" dedi.

Hisarciklioglu Açiklamasi 'Ekonomik Sikintilari Asmak Için Birlikte Hareket Etmemiz Gerekir'
Baskan Hisarciklioglu, Anamur ve Bozyazi’da tarim, turizm ve farkli is kollarindaki is insanlari ile bir araya geldi. Bulusmalarda konusan Baskan Hisarciklioglu, özellikle pandemiden sonra tüm dünyada oldugu gibi Türkiye’de de yasanan ekonomik sikintilari asmak için birlikte hareket etmek gerektigini ifade etti.

Hisarciklioglu, "Özellikle bu son dönemde olusan yüksek enflasyondan dolayi arkadaslarimizin ilettigi bu konuda, isletme sermayemiz eriyor, isletme sermayesi bulamiyoruz. Onlar içinde destek istiyoruz talepleri karsisinda, onlari desteklemek üzere Kredi Garanti Fonu Yönetim Kurulu Baskanimizda simdi bizimle beraber, yaklasik 100 milyar lira kredi dagitim fonunun çikmak üzere. Çünkü bu bize söylendi. Bununla ilgili yakinda paketin çikmasini bekliyoruz" diye konustu.

Kendilerinin icra makami degil, talep makami oldugunu kaydeden Hisarciklioglu, "Sunu unutmayalim. Bizim isimiz iletmek. Sizler dert ve sikintilarinizi bize aktaracaksiniz, Bizde bunu Ankara’da çözecek makamlara iletecegiz. Bizim görevimiz icra degil. Icra kimde? Halktan yetki almis olan kisilerde. Bizim görevimiz onlara iletmekte basliyor ve orada bitiyor" seklinde konustu.

Hisarciklioglu, temaslarinda oda baskanlari, kooperatifleri ve is insanlari da dinleyerek, sorunlarini tek tek not aldi.
Kaynak: İHA