Çanakkale'de Ormanlik Alanlara Girmek Yasaklandi

Çanakkale’de, son zamanlarda artan orman yanginlari ve meteorolojik sartlar nedeniyle ormanlik alanlara girisler yasaklandi.

Çanakkale'de Ormanlik Alanlara Girmek Yasaklandi
Son günlerde ülke genelinde orman yanginlari yasanmasi ve orman yanginlari açisindan oldukça yüksek risk tasiyan meteorolojik sartlar olusmasi beklendiginden Çanakkale Orman Bölge Müdürlügü’nün talebi üzerine, Çanakkale Valiligince ormanlik alanlara girisler 2 Temmuz ile 15 Eylül tarihleri arasinda yasaklandi.

Çanakkale Orman Yanginlariyla Mücadele Komisyonu’nca alinan kararlarda; tüm iletisim araçlari kullanilarak vatandaslarimizin orman yanginlari riski konusunda Çanakkale Vilayeti dahilinde ki kamu kurum ve kuruluslarda orman yanginlarinda kullanilabilecek (Dozer, greyder, loder, treyler, itfaiye araci, arazöz vb.) her türlü araç ve gereçlerin görevli elemanlari ile birlikte kritik hava hallerinde, her an kullanilmak üzere göreve hazir olarak bekletilecek. Orman idaresinin talebi üzerine ilgili araçlarin derhal temin edilmesi ve nakli için gerekli koordinasyonun Çanakkale Ili Afet ve Acil Durum Müdürlügünce yerine getirilecek. Orman yanginlarina sebebiyet verenlerin tespiti gayesi ile gerekli önlemlerin alinmasi, süphelisi tespit edilenler ile ilgili olarak kanunda öngörülen yasal islemler uygulanacak.
Kaynak: İHA