Burhaniye'de 5 Plaja Törenle Mavi Bayrak Asildi

Balikesir’in Burhaniye ilçesinde, 5 plaj mavi bayrak almaya hak kazanirken, bayraklar da törenle dikildi. Ögretmenler Mahallesi plajinda düzenlenen törene Türçev Bölge Koordinatörü Dogan Karatas da katildi. Türkiye de 1993 yilindan bu yana mavi bayrak sayisinin her yil arttigini kaydeden Karatas, bu yil sayinin 531’e yükseldigini söyledi.

Burhaniye'de 5 Plaja Törenle Mavi Bayrak Asildi
Burhaniye de, geçtigimiz yil 3 olan mavi bayrak sayisi bu yil 5’e çikti. Ilçe Merkezinde Ören, Ögretmenler Mahallesi ve Orient plajlari ile Pelitköy sahilindeki Gadana ve Baglar Burnu Plajlari mavi bayrak almaya hak kazandi. Adi geçen plajlara mavi bayraklar çekilirken, Ögretmenler Mahallesi plajinda da tören düzenlendi.

Törende konusma yapan Türçev Bölge Koordinatörü Dogan Karatas, “ 1993 yilindan bu yana mavi bayraklar Türkiye de her yil artmis ve bu gün büyük bir gururla söylüyoruz ki 531 mavi bayrakla Ispanya ve Yunanistan’in ardindan Dünyada üçüncü siradayiz” dedi.

Burhaniye Belediye Baskani Ali Kemal Deveciler de, “Ilçemizde Kültür Turizm Il Müdürlügü, Saglik Bakanligi, Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü ile Belediyemiz Saglik Isleri Müdürlügünün çalismalari ile mavi bayraklar alindi. Bayrak alinmasi ve buna katkida bulunan tüm daire müdürlükleri çalisanlarina huzurlarinizda tesekkür ediyorum. Ilçemizde halkimiza ve misafirlerimize yakisir kaliteli, saglikli deniz ve plaj firsati sunuyoruz. Burhaniye Belediyemiz olarak Ilçemizde 5 tane mavi bayrakli plajimiz var” diye konustu.

Burhaniye’de mavi bayrak töreninin ardindan Kabotaj Bayrami da kutlandi. Kabotaj Bayrami da Kaymakam Ilyas Memis, Garnizon Komutani Tupçu Yarbay Mustafa Kiraç ile Belediye Baskani Ali Kemal Deveciler’in denize çelenk birakmasiyla basladi.

Devaminda yüzme yarismalari, denizde örnek yakalama yarisi ve yagli direkten bayrak kapma yarislari yapildi. Törene Kaymakam, Garnizon Komutani ve Belediye Baskaninin yani sira, daire müdürleri ve vatandaslar katildi
Kaynak: İHA