Adliyeye Sevk Edilen 11 DEAS Süphelisinden 6'Si Tutuklandi

Erzincan’da merkezli 3 ilde düzenlenen DEAS operasyonunda yakalanan ve gözalti süreleri dolduktan sonra adliyeye sevk edilen 11 DEAS süphelisinden 6’si tutuklandi.

Adliyeye Sevk Edilen 11 DEAS Süphelisinden 6'Si Tutuklandi
Erzincan Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ile Istihbarat Sube Müdürlügünce çatisma bölgeleri ile baglantili DEAS Terör Örgütü üyelerinin tespiti ve eylemlerinin desifresi ile taban kazanma, yeni eleman temini ve propaganda faaliyetlerinin önlenmesine yönelik yürütülen teknik ve fiziki takip çalismalari neticesinde; Erzincan merkezli, Istanbul ve Trabzon illerinde 22.06.2022 tarihinde gerçeklestirilen “Sehit Polis Memuru Cemalettin Topçu” operasyonunda toplamda 11 sahis yakalanarak gözaltina alindi.

Sahislarin ev ve araçlarinda yapilan aramalarda; çok sayida yasakli kitap, örgütsel doküman ve dijital malzemeler ile 1 adet faturasiz kurusiki tabanca ile toplamda 11 fisek ele geçirildi.

DEAS Terör Örgütü Üyeligi’nden ifade ve teshis islemleri tamamlanan ve adliyeye çikarilan sahislardan 6’si tutuklanirken, 5’i ise adli kontrol karari ile serbest birakildi.
Kaynak: İHA