4 Farkli Ülkeden Gelecek Gençler Sakarya'da Afetlere Hazir Hale Gelecek

Erasmus+ projesi çerçevesinde Ispanya, Slovakya, Yunanistan ve Romanya ülkelerinden Eylül ayinda Sakarya’ya gelecek olan 36 genç, AFAD tarafindan verilecek egitimler ile afet ve acil durumlara hazir hale getirilecek.

4 Farkli Ülkeden Gelecek Gençler Sakarya'da Afetlere Hazir Hale Gelecek
AFAD Sakarya Il Müdürlügünce hazirlanan ve Eylül ayinda Sakarya’da uygulanacak olan ‘Erasmus+ Right Action Is The Way The Prevention!’ isimli gençlik degisimi projesi Türkiye koordinatör ülke olmak üzere; Ispanya, Slovakya, Yunanistan ve Romanya ortakliginda düzenlenecek. Proje çerçevesinde 36 gencin, afet ve acil durumlara hazir hale getirilmesi hedefleniyor.

Yerel, ulusal ve uluslararasi projelerinde yer almak isteyen herkesi AFAD Gönüllüsü olmaya davet ederek proje hakkinda bilgiler veren AFAD Sakarya Il Müdürü Hüseyin Kaskas, “Uluslararasi alanda risk azaltma çalismalarimiz Erasmus+ projemiz ile devam ediyor. Sakarya AFAD Il Müdürlügü olarak hazirladigimiz ve Türkiye Ulusal Ajansi tarafindan desteklenen; Türkiye, Ispanya, Slovakya, Yunanistan ve Romanya ortakligi ile projemizi 36 genç ile Eylül ayinda Sakarya’da uygulayacagiz. Bu projeyle amacimiz sudur; saydigim ülkelerden gelecek olan 36 genci afetlere hazir hale getirmek. Afet öncesi, sirasi ve sonrasinda yapilmasi gereken islemlerle alakali 5 ülkeden gelen 36 gencimizi burada bilgilendirip, egitim vermis olacagiz. Sakarya AFAD Il Müdürlügü olarak bu projemizi insallah basarili bir sekilde gerçeklestirecegiz ve bundan sonra da hem ulusal hem de uluslararasi projeleri yapmaya devam edecegiz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA