1 Temmuz Denizcilik Ve Kabotaj Bayrami Bodrum'da Kutlandi

Mugla’nin Bodrum ilçesinde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami törenlerle kutlandi. Yarismalarda renkli görüntüler yasandi.

1 Temmuz Denizcilik Ve Kabotaj Bayrami Bodrum'da Kutlandi


Türk karasularinda kabotaj hakkinin verilmesinin 96’nci yil dönümü olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami’nda çesitli etkinlikler düzenlendi.

Bodrum Belediye Meydani’nda düzenlenen kutlama törenine, Bodrum Kaymakami Bilgehan Bayar, Bodrum Belediyesi Baskan Vekili Ibrahim Akbas, Bodrum Bölge Liman Baskani Mehmet Kürsat Biçici, Ilçe Emniyet Müdürü Mete Durukan, IMEAK Bodrum Deniz Ticaret Odasi Baskani Orhan Dinç, STK ve siyasi parti temsilcileri, ilçe protokolü ve vatandaslar katildi.



Bodrum Liman Bölge Baskanligi’nin Atatürk büstüne çelenk sunmasi ile baslayan tören saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile devam etti.

Törende Bodrum Bölge Liman Baskani Mehmet Kürsat Biçici, “1 Temmuz 1926 tarihinde Cumhuriyet Türkiye’sinde çok önemli olan Kabotaj Kanunu yürürlüge girdi. Bu kanuna göre Türkiye limanlari ve sahilleri arasindaki yük ve yolcu tasimasi ile kilavuzluk hizmetleri bundan böyle Türk vatandaslari ile Türk bayragi tasiyan gemilerle yapilacagi belirtilmis ve yaklasik 350 yildir süre gelen yabancilara verilen imtiyazlar sona erdirilmistir. Bu kanun ile sadece bagimsizligimiz ve denizlerdeki hükümdarlik haklarimiz perçinlenmemis ayni zamanda denizciligimizin gelismesi için de bir dönüm noktasi olmustur. Bu kanun bir anlamda kurtulus savasimizin denizlerdeki zaferidir” dedi.



Törenin ardindan Sahil Güvenlik Komutanligi’na ait tekne ile denize açilan protokol tarafindan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve sehit denizcilerimiz anisina teknelerden gelen sirenler esliginde denize çelenk birakildi. Cuma namazindan sonra mevlit okutuldu.

Etkinlikler Bodrum Belediyesi Mahvel Kafe’de düzenlenen program ile devam etti. Bodrum Deniz Müzesi tarafindan ’Denizci baglari egitimi’ verildi.

Kumbahçe sahilinde kürek takimi, yelken, rüzgar sörfü ve su sporlari gösterileri ile yüzme yarislari, halat çekme, denizden tabak çikarma yarisinda kazananlara ödülleri takdim edildi. Denizciler Dernegi önünde pilav ve keskek ikraminda bulunuldu.

Bodrum Belediyesi tarafindan, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami çerçevesinde Trafo Kafe’de düzenlenen resepsiyonda, Belediye Baskani Ahmet Aras’i temsilen Baskan Vekili Ibrahim Akbas ile Baskan Yardimcisi Ilknur Ülküm Seferoglu protokolü ve davetlileri agirladi.
Kaynak: İHA