Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin Açiklamasi Suriyeliler Kendi Aralarinda Anlasmali

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Iran’in baskenti Tahran’daki Türkiye-Rusya-Iran Üçlü Zirvesi’nin basina açik kisminda gerçeklestirdigi konusmada, “Suriyeliler kendi aralarinda anlasmali. Bagimsiz ülkelerin gelecegini kurmak için bazi adimlar atilmali” dedi.

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin Açiklamasi  Suriyeliler Kendi Aralarinda Anlasmali
Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Iran Cumhurbaskani Ibrahim Reisi ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile Iran’in baskenti Tahran’daki Türkiye-Rusya-Iran Üçlü Zirvesi’nin basina açik kisminda gerçeklestirdigi konusmasinda, “Öncelikle ben Iran Cumhurbaskanina tesekkür ederim. Çünkü Astana sürecindeki 7. Zirve ve yüz yüze görüsme bizim için önemliydi. Bu görüsmede Suriye’de yasanan sorunlari da gözden geçirdik. Genel olarak baktigimizda Türkiye, Rusya ve Iran’in, Suriye çalismalari önemlidir. Bizim tarafimizdan bakildiginda ise sivillere karsi kullanilan güç azaldi. Astana Zirvesi, Suriye’de tamamen çözüm bulana kadar devam etmeli. Ayrica bizim prensiplerimiz var. Bagimsizlik, Suriye için çok önemli ve çalismalarimizi bu yönde sürdürmekte bizim için önemlidir. Üçlü görüsmelerin ilerlemesi de önem arz ediyor” dedi.



“ABD VE DIGER ÜLKELER, SURIYE’NIN DEGERLERINI ÇALMAYA DEVAM EDIYOR”

Sözlerinin devaminda Suriye’nin egemenligine dikkat çeken ve bu konuda batili ülkelerin Suriye’deki politikalarini elestiren Putin, “Suriye konusundaki diyaloglarimizla, Suriye halkinin kendi inisiyatifiyle karar almasini saglamamiz lazim. O yüzden anayasa komisyonu olusturulmustu. Suriyeliler kendi aralarinda anlasmali. Bagimsiz ülkelerin gelecegini kurmak için bazi adimlar atilmali. Suriye’de uluslararasi terör ocaklarini söndürmek için çabalarimiz sürecek. Sunun altini çizmek isterim ki, Suriye’de terör örgütlerinin etkisini görebiliyoruz. ABD ve diger ülkeler, Suriye’nin degerlerini çalmaya devam ediyor. Rusya, Iran ve Türkiye, Suriye halkina yardim etmek için birçok konuya el atiyor. Mülteciler konusunda da elimizden geleni yapiyoruz ve yapmaya devam edecegiz. Ayrica uluslararasi toplumun diger üyelerinin de bu yardimlara katilmali. Bizim görüsmelerimizin olumlu ve faydali olacagini düsünüyorum. Rusya’da da bazi görüsmeler olacak. Burada bulunan taraflari ülkemizde görmekten mutluluk duyacagiz” ifadelerini kullandi.

(Erhan Altiparmak/IHA)
Kaynak: İHA