Putin Açiklamasi 'Tüm Sorunlar Henüz Çözülmedi. Ancak Ileri Yönde Bir Hareket Oldugu Gerçegi Olumlu'

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile görüsmesinin basina açik kisminda yaptigi açiklamada, "Karadeniz üzerinden tahil ihracati konusunda müzakere için bir platform olusturdugunuz ve arabuluculuk çabalariniz için tesekkür ederim. Tüm sorunlar henüz çözülmedi. Ancak ileri yönde bir hareket oldugu gerçegi olumlu” dedi.

Putin Açiklamasi 'Tüm Sorunlar Henüz Çözülmedi. Ancak Ileri Yönde Bir Hareket Oldugu Gerçegi Olumlu'


Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan Iran’in baskenti Tahran’da bir araya geldi. Görüsmenin basina açik kisminda konusan Putin, "Sayin Baskan sizi gördügüme sevindim. Yaklasik 1 yildir görüsmüyoruz” dedi.

Putin’in bu sözlerine karsilik veren Cumhurbaskani Erdogan ise, “Sik sik telefonda görüsüyoruz” diye konustu.

Açiklamalarina devam eden Putin, “Iliskilerimiz her durumda gelisiyor. Çok önemli bir hizda ticari ciromuz artiyor. Astana Zirvesi öncesinde ikili görüsme firsati buldugumuz için mutluyum. Elbette birçok soru var. Karadeniz üzerinden tahil ihracati konusunda müzakere için bir platform olusturdugunuz ve arabuluculuk çabalariniz için tesekkür ederim. Tüm sorunlar henüz çözülmedi. Ancak ileri yönde bir hareket oldugu gerçegi olumlu” ifadelerini kullandi.

"SURIYE’DEKI YERLESIME DAIR BIRÇOK SORUN VAR"

Suriye konusunda da Cumhurbaskani Erdogan’a görüslerini aktaran Putin, “Tabii ki Suriye’deki yerlesime dair birçok sorun var. Ancak gelecek vaat eden büyük ikili projeler de ilerliyor ve gelisiyor. Tabii ki bir diger önemli görüsmemiz Daglik Karabag sorununun çözümü. Geçtigimiz günlerde Hazar Zirvesi’nde, Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev ile görüstüm ve size kocaman bir selam getirdim” dedi.

(Erhan Altiparmak/IHA)
Kaynak: İHA