120 Hanelik Köyün Nüfusu Genç Çiftin Dügününde 3 Bin Oldu

Bitlis’in Hizan ilçesindeki 120 hanelik Süttasi köyünün nüfusu genç çiftin dügününde 3 bini bulurken, çekilen halayin ucu bucagi ise görülmedi.

Hizan ilçesine bagli Süttasi köyünde Erdal ve Nilay Çetin çifti yapilan görkemli dügünle dünya evine girdi. Çiftin sevenlerinin köye akin etmesi sonucu 120 hanelik köy bir günde 3 bin kisiyi buldu. Köy meydaninda yapilan dügünde yerel sanatçilar sahne alirken, misafirler hep birlikte kol kola halay çekti. Metrelerce uzunluga ulasan halayin ucu bucagi görülmezken, o anlar havadan da görüntülendi. Ayni zamanda gelin ve damat ise takilan paralardan dolayi adeta görülmedi.

Çok eglenceli ve kalabalik bir dügün oldugunu belirten Erdal Çetin, “Süttasi köyünde dügünümüzü yaptik. 120 hanelik köyümüzde 3 bin misafir geldi. Gelen tüm misafirlere tesekkürlerimizi sunariz. Yöresel sanatçilarimiz dügümüze eslik etti. 13 farkli halk oyunu oynandi. Dügünümüz çok kalabalikti. Güzel oldu. Binlerce kisi tek seferde halay çekti. Yemekler yenildi ve eglenildi. Ankara, Istanbul, Kayseri, Karabük, Izmir, Gebze, Samsun, Elazig olmak üzere birçok ilden misafirlerimiz geldi. Istanbul’da ikamet ediyorum. Yöremizin dügünleri çok güzel oluyor. Ailem burada ikamet ettiginden dolayi dügünümü halkim ve ailemle birlikte burada yapmak istedim. Esimde beni kirmadi ve dügünümüz köyde oldu” dedi.

Kaynak: İHA