Sahin Yapimi Süren GASMEK Tesislerini Inceledi

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, yapimi devam eden Sanat ve Meslek Egitim Merkezleri (GASMEK) olarak hizmet verecek Sih Mehmet-Sidika Kökoglu Egitim ve Sanat Merkezi ile Güzelvadi Egitim ve Sanat Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Sahin Yapimi Süren GASMEK Tesislerini Inceledi
Yürütülen çalismalari teknik ekibiyle yerinde inceleyen Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, tesisin son durumu, verilecek egitimler ve atölyelerde yapilacak çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Kuruldugu tarihten bugüne, basarili çalismalari ile övgülere layik görülen GASMEK, yeni talepler dogrultusunda Mevlana Mahallesi ve Güzelvadi Mahallesi’nde de yapilacak tesisler ile bu bölge halkinin birçok yönde egitim ihtiyacini karsilayacak.

Sanatsal, mesleki egitim ve etüt kurslariyla yilda 6 bin 450 vatandasa hizmet verecek tesislerin Eylül ayinda hizmete açilmasi planlaniyor.

Tesisler 200’er kisilik kadin ve erkek taziye evlerini içinde barindirirken ayrica her biri 160 kisi kapasiteli 4’er sinifli 6 yas gurubu ögrencilere yönelik ücretsiz egitim verecek anaokulu (kres) hizmetini de kapsayacak.

Baskan Sahin tesisin Gaziantep Modeli dogrultusunda hayirseverle yapilan is birligiyle tamamlandigini, belediye olarak iç donanim ile personel ve ögretmen destegi saglayacaklarini vurguladi.

“Genç ve aile odakli çalisma yapilacak”

Sahin, tesisin hizmete girdiginde çocuk, genç ve aile odakli çalisma yapacagini belirterek, “Burada bir anne meslek edinmek, kurs almak istiyorsa, buraya gelip çocugunu da birakabilir çünkü kreslerimiz var. Annemiz hangi kursu istiyorsa nakis, resim, musiki, dil egitimi verecegiz siniflarimiz tamamlandi. Okuma-yazma, Kuran-i Kerim kurslari, mutfak ve pastacilik egitimleri alabiliyorlar. Bu bölgede de firsat esitligi vermek için çocuklarimizin mutlaka GASMEK kurslarindan istifade etmeleri gerekiyor. Lise ve üniversite sinavlarina çocuklarimizi güçlü bir sekilde hazirliyoruz” dedi.

Güzelvadi Mahalle Muhtari Mehmet Duran Tabo ise Baskan Sahin’e tesekkür etti, sosyal tesisin güzelligine vurgu yapti. Muhtar Tabo, egitim kurslarinin mahalleli için büyük bir firsat oldugunun altini çizdi.

Tesisler teknik özellikleriyle dikkat çekiyor

Mevlana Mahallesi’nde bulunan GASMEK Sih Mehmet-Sidika Kökoglu Egitim ve Sanat Merkezi’nde, 12’si sanat ve meslek egitim kursu, 7’si etüt kursu olmak üzere toplamda 19 derslik bulunuyor. 2 adet spor salonu, 50 kisi kapasiteli kütüphanesi, 1 konferans salonu bulunan tesiste, gastronomi, bilisim teknolojileri, görsel sanatlar atölyesi, el sanatlari atölyesi, mefrusat atölyesi, güzellik ve saç bakimi hizmetleri ve müzik egitimleri verilecek.

Güzelvadi Mahallesi’nde bulunan tesiste ise sanat ve mesleki egitim kurslarinda 9 atölye, etüt kurslarinda 7 derslik olmak üzere 16 derslik olacak. 50 kisilik kütüphanenin yani sira 1 konferans salonu mahalleye hizmet verecek. Tesiste gastronomi, bilisim teknolojileri, el sanatlari atölyesi, tekstil, mefrusat atölyesi, güzellik ve saç bakimi hizmetleri, müzik ve Spor kurslari yer alacak.
Kaynak: İHA