Gökbel Güresleri Muhtesem Konserlerle Basladi

Alanya Belediyesi tarafindan Gökbel Yaylasi’nda düzenlenen 16. Geleneksel Gökbel Yaylasi Yagli Pehlivan Güresleri Selami Sahin ve Yudum konserleriyle basladi.

Gökbel Güresleri Muhtesem Konserlerle Basladi
2021 yilinda Kültür ve Turizm Bakanligi Arastirma ve Egitim Genel Müdürlügü tarafindan ‘Somut Olmayan Kültürel Miras Envanteri’ne giren Gökbel Yagli Pehlivan Güresleri binlerce vatandasin katilimiyla basladi.

Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel’in, meydani dolduran binlerce vatandasa hitaben yaptigi konusmanin ardindan sahneye çikan Türk Sanat Müziginin duayen isimleri Selami Sahin ve Yudum, binlerce kalabaliga Gökbel’de unutulmaz bir gece yasatti.

Gökbel festivaline yogun ilgi

Pandemi nedeniyle 2 yildir düzenlenemeyen 16. Geleneksel Gökbel Yaylasi Yagli Pehlivan Güresleri’nin açilis organizasyonuna Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti ve STK temsilcileri, Alanya protokolü ve binlerce vatandas katildi.

Halk konserlerinden önce Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, Gökbel Meydani’ni dolduran kalabaliga seslendi. Baskan Yücel alani dolduran binlerce vatandasa hitaben Gökbel Festivali’nin açilis konusmasini gerçeklestirdi.

“Göbel’i çok büyük hasretle beklemisiz”

Pandemi dolayisiyla 2 yildir festivale ara vermek zorunda kaldiklarini belirten Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel; “Rabbime hamdolsun ki, tekrar sizlerle eski günlerdeki gibi yan yana bir aradayiz. Gökbel Güresleri bölgemizle yöremizle o kadar çok özdeslesmis ki; yoklugunu çok derinden hissettik. Bu kalabalik, bu cosku, bu heyecan gösteriyor ki, Gökbel Güres Festivalini çok büyük hasretle beklemisiz. Insallah 2 gün boyunca geride kalan 2 yili telafi edecek sekilde sizlerin keyifli bir hafta sonu geçirmesi için her seyi düsündük. Sizlere birçok etkinlik ve programlarla unutulmaz bir hafta sonu yasatacagiz” dedi.



“Gökbel artik bir marka, bir degerdir”

Gökbel Festivali’ni 18 yil önce baslattiklarini vurgulayan Baskan Yücel; “18 yil önce Kestel Belediye Baskanligimin birinci yilinda baslattigimiz Gökbel Güres Festivali, sizlerin destegi ile her yil katlanarak büyüdü ve bu günlere geldi. UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi Türkiye Ulusal Envanterine giren Gökbel Güresleri artik bir markadir, bir degerdir. Gökbel Güresleri artik, Kirkpinar’dan sonra ülkemizin sayili güres organizasyonlarindan biridir” sözlerine ye verdi.

“Gökbel’de amacimiz birlik ve beraberligi saglamak”

Gökbel Güresleri’ni baslatirken amaçlarinin, sadece bir festival düzenlemek olmadigini söyleyen Belediye Baskani Adem Murat Yücel; “Amacimiz; “Arkadaslar! Gidip, Toros Daglari’na bakiniz, eger orada bir tek Yörük çadiri görürseniz ve o çadirda bir duman tütüyorsa, sunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez” diyen Ulu Önder Atatürk’ün yolunda, milli ve manevi kültürümüzü yasatmak. Amacimiz, Türk’ün gücünü, mertligini, yigitligini simgeleyen ata sporumuz güresleri sürdürmek. Amacimiz bir olmak, diri olmak. Amacimiz gelecek nesillere güzel eserler birakmak. Amacimiz, birlik ve beraberligi saglamak. Çok sükür amacimiza ulastik. Gökbel Yayla etkinlikleriyle, yaylalarda da bir yasamin oldugunu, buralarin da hizmete ihtiyaci oldugunu, mert Anadolu insani yörüklerin bürokrasi ve siyasete yön verdigini herkese göstermis olduk” dedi.



“Daha yapacak çok isimiz var”

“Hep birlikte daha yapacak çok isimiz var” diyerek Alanya’ya hizmete devam edecegini vurgulayan Baskan Yücel; “Beraber yürüdügümüz yolda hedeflerimiz, ideallerimiz var. Geldigimiz noktayi biliyoruz. Her zaman bana olan sevginize ve güveninize layik olmaya gayret ettim. Bundan sonra da çizgimizden, durusumuzdan taviz vermeden, samimiyetten, mütevazilikten ayrilmadan sizin mutlulugunuz ve refahiniz için çok çalismaya devam edecegiz. Tipki bir bayrak gibi dimdik yalanin, dedikodunun, iftiralarin, karalama kampanyalarinin karsindayiz. Hiyanetin karsisindayiz, hainlerin karsisindayiz. Emellerine ulasmak için her türlü fitne ve fesati çikaranlarin karsisindayiz. Her zaman magrurlarin karsisinda, mazlumlarin yaninda olmaya devam edecegiz” seklinde konustu.



Yudum baglamasiyla geceye damga vurdu

Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel’in konusmasinin ardindan sahneye çikan Türk Halk Müzigi sanatçisi, besteci ve söz yazari Yudum sahne aldi. Baglamasiyla alani dolduran binlerce kisiye birbirinden degerli sarkilarini söyleyen Yudum, en sevilen türkülerini hayranlari için seslendirdi. Sahneden inerek seyircilerle birlikte sarki söyleyen ve eglenen Yudum, izleyenlere unutulmaz bir aksam yasatti. Baskan Yücel Yudum’un muhtesem konserinin ardindan sahneye gelerek ünlü sanatçiya üzerinde portresi bulunan su kabagi ve çiçek motifli koza tablosu hediye ederek tesekkürlerini iletti.

Sanatçi Yudum, Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel’e sürpriz yaparak yeni parçasi ‘Gör Evlat’i Türk Bayraklari esliginde birlikte söylediler.

Yudum’un ardindan sahneye gelen Selami Sahin alani dolduran on binlerce hayranina muhtesem bir konser verdi. Selami Sahin, birbirinden degerli parçalarini hayranlari için seslendirdi. Baskan Yücel, Selami Sahin’e çiçek ve üzerinde portresi bulunan su kabagi takdim etti. Sanatçi Sahin büyük emeklerle hazirlanan organizasyon ve hediyeler için Baskan Yücel’e tesekkür etti.

800 güresçi yarin kol baglayacak

Kirkpinar’in altin kemerli baspehlivani Cengizhan Simsek basta olmak üzere Ismail Balaban, Orhan Okulu, Mehmet Yesil Yesil, Recep Kara, Osman Aynur, Ismail Koç, Faruk Akkoyun, Ekrem Yavuz, Fatih Çakiroglu ve Kirkpinar’in derece yapan bütün baspehlivanlari, yaylalarin yaylasi Gökbel’de güres tutacaklar.

Birbirinden ünlü 45 baspehlivan ile birlikte yaklasik 800 güresçi Gökbel er meydaninda kol baglayacak. Sabah 09.00’da baslayacak güresler gün boyu devam edecek.
Kaynak: İHA