'Dünyanin Mektubu 15 Temmuz Kahramanlari Için Yaziliyor' Yarismasi Basliyor

Sultanbeyli Belediyesi, Istanbul Il Milli Egitim Müdürlügü ve 15 Temmuz Dernegi isbirligiyle düzenlenen “Dünyanin Mektubu 15 Temmuz Kahramanlari Için Yaziliyor” yarismasinin tanitim programi gerçeklestirildi.

'Dünyanin Mektubu 15 Temmuz Kahramanlari Için Yaziliyor' Yarismasi Basliyor
15 Temmuz Destani’nin yeni nesillere aktarilmasi amaciyla örnek bir çalisma hayata geçiyor. Sultanbeyli Belediyesi, Istanbul Il Milli Egitim Müdürlügü ve 15 Temmuz Dernegi isbirligiyle “Dünyanin Mektubu 15 Temmuz Kahramanlari Için Yaziliyor” yarismasi basliyor. Yarisma çerçevesinde gecenin kahramanlarina yazilacak mektuplarla; 15 Temmuz Kahramanlik Destani’nin unutulmamasi, 15 Temmuz ruhunun yasatilmasi hedefleniyor.

Uluslararasi düzenlenen yarismaya ortaokul ve lise düzeyindeki gençler katilim saglayabiliyor. Gençler, o gecenin kahramanlarina yazdigi mektuplarla www.dunyaninmektubu.com adresinden basvuru yapabiliyor. Son basvuru tarihi 25 Ekim 2022.

Ortaokul ve lise olmak üzere iki kategoride yapilacak yarismada; birincilik kazanan ögrenci 25 bin TL + plaket, ikincilik kazanan ögrenci 20 bin TL+plaket, üçüncülük kazanan ögrenci 15 bin TL+plaket ödülünün sahibi olacak. Ayrica Jüri Özel Ödülü kazanan ögrenciye 7 bin 500 TL+plaket, Jüri Özendirme Ödülü kazanan ögrenciye 5 bin TL+plaket takdim edilecek. Ayrica birincilik ödülü kazanan ögrencinin okuluna 15 Temmuz Kütüphanesi yapilmak üzere 25 bin TL verilecek. Yarismanin ödül töreni 18 Kasim 2022 tarihinde gerçeklesecek.

Yarismanin tanitim programi, Istanbul Il Milli Egitim Müdürü Levent Yazici, Sultanbeyli Belediye Baskani Hüseyin Keskin ve 15 Temmuz Dernegi Baskani Ismail Hakki Turunç’un katilimlariyla Hafiza 15 Temmuz Müzesi’nde yapildi. Programa katilan Belediye Baskani Hüseyin Keskin yaptigi konusmada, "15 Temmuz, necip milletimizin bagimsizlik ugruna her seyi bir kez daha göze aldiginin ispatidir. O gece aziz milletimiz iradesine, vatanina sahip çikarak bagimsizligina uzanan kirli ellere karsi adeta bir destan yazmistir. Vatan sevdasi ugruna sehadet serbeti içen kahramanlarimizi rahmet ve minnetle aniyor, gazilerimize sükranlarimi sunuyorum. O gece bize o cesareti ve zaferi nasip eden Rabbimize her daim sükrediyoruz. Düzenledigimiz bu anlamli yarismayla 15 Temmuz ruhunun gençlerimize aktarilmasini, daima yasatilmasini arzu ediyoruz. Sanli ecdadimizdan aldigimiz bu güçlü ruhu gençlerimizle birlikte daima muhafaza edecegiz. Bu güzel çalismada emegi geçen 15 Temmuz Dernegi Baskani Sn. Ismail Hakki Turunç sahsinda tüm çalisma arkadaslarina, Istanbul Il Milli Egitim Müdürü Sn. Levent Yazici sahsinda tüm egitim camiasina tesekkür ediyorum. Bu çalismayi insallah uluslararasi boyutta gerçeklestirmis olacagiz” seklinde konustu.

Istanbul Il Milli Egitim Sube Müdür Ayse Nur Menekse Çalikçi yarismanin tanitim konusmasinda, “O geceye mührünü vuranlarin adini unutturmamak adina düzenledigimiz yarismamiz bugün itibariyle basliyor. Dünyanin Mektubu 15 Temmuz Kahramanlari Için Yaziliyor mottosuyla düzenlenen yarismada milli ve manevi degerlerimizi gençlerimize kazandirmayi, milli suurun bireysel ve toplumsal yasamdaki önemine dikkat çekmeyi ve kadim degerlerimizi hatirlatmayi amaçliyoruz” dedi.

15 Temmuz Dernegi Hanimlar Komisyonu Baskani ve Demokrasi Sehidi Ilhan Varank’in ablasi Ayse Varank Aslantürk tanitim programinda, “15 Temmuz Dernegi olarak 6 yildir hem sanatsal hem kültürel yönde içerik üretmeye çaba gösteriyoruz. Yarismamizi bu sene uluslararasi boyutta gerçeklestiriyoruz. Desteklerinden dolayi Sultanbeyli Belediye Baskanimiza, Istanbul Il Milli Egitim Müdürümüze çok tesekkür ediyorum. Hafiza 15 Temmuz Müzesi’ni ögrencilerimize her zaman gezdirmeye çalisiyoruz. Müzede 15 Temmuz konusunda gerçeklestirdigimiz çalismalarimizda Istanbul Il Milli Egitim Müdürlügümüzün her zaman destegini hissediyoruz. Bu yarisma insallah çok güzel seylere vesile olacak. Geçen sene yaptigimiz yarismada çocuklarimizdan çok güzel mektuplar geldi. Gençlerimizin o duygularini gördükçe duygulaniyoruz. Fitrat degisir sanma, bu kan yine o kandir dizelerindeki gibi o kan gençlerimizde devam ediyor” seklinde konustu.

15 Temmuz Dernegi Baskani Ismail Hakki Turunç yaptigi konusmada, “Çok anlamli bir faaliyetin tanitimi için buradayiz. Milletimizin genetiginde olan özgürlük ve bagimsizlik anlayisi hep bizi duygulandirir ve yüzyillar öncesine götürür. Inancimiza göre degerlerimiz kiyamete kadar yasayacak. Dolayisiyla bu degerlerimizi gelecek kusaklara güzel bir sekilde aktarmamiz gerekiyor. Bugün bu anlayis içerisinde gelecek kusaklara bu kodlari aktarmaya çalisiyoruz. Kahramanlarimizi tanitmak adina ögrencilerimizden kalemlerine gönül dünyalarina geçecek bir yarismayi baslatmis olduk. Eminim ki ögrencilerimizin kalbindeki tüm zenginlikler yaziya dökülecek, duygulari samimi sekilde ifade edilecek. Hem sahsimiza hem toplumumuza çok güzel mesajlar verecekler” dedi.

Istanbul Il Milli Egitim Müdürü Levent Yazici yaptigi konusmada, “15 Temmuz Dernegi ve Sultanbeyli Belediyemizle gençlerimize ve gelecegimize sehitlerimizi, kahramanlarimizi aslinda tüm halkimizin o geceki ferasetini, anlayisini, duygularini gelecek nesillere aktarmak için Dünyanin Mektubu 15 Temmuz Kahramanlari Için Yaziliyor yarismamizi düzenledik. Çok yönlü etkinlikler yapiliyor. Bunlar içinde ögrencilerimizin duygu ve düsüncelerini yansitabilecekleri güzel bir yarisma planladik. Geçen yil ilkini gerçeklestirmistik. Bu yil kapsamini genisleterek uluslararasi nitelikte ortaokul ve lise ögrencilerinin basvurabilecegi bir yarisma düzenledik. Ögrencilerimiz yarismaya 25 Ekim’e kadar basvurabilecekler.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA