Adana'da 15 Temmuz Demokrasi Nöbeti Tutuldu

Hain darbe girisimin 6. yil dönümünde Adana’da 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü nöbeti düzenlendi.

Adana'da 15 Temmuz Demokrasi Nöbeti Tutuldu


15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü etkinlikleri kapsaminda aksam saatlerinde Ugur Mumcu Meydan’inda demokrasi nöbeti tutulmaya baslandi. Milli Iradeye Saygi Platformu’nun katkilariyla düzenlenen etkinlikte meydan içerisine yerlestirilen dev sahnede 15 Temmuz’un yil dönümü nedeniyle kisa film gösterimi yapildi. Film gösterimin arindan 15 Temmuz sehitleri için Kur’an-i Kerim okundu.

Adana Valisi Süleyman Elban, ”Bugün biliyorsunuz 15 Temmuz hain darbe girisimin 6’inci yil dönümü. 6 yil önce hakikaten bu fedakar millet gögsünde kalbinde imani olan bu necip millet. Lideri Recep Tayyip Erdogan’in önderliginde tarihte esi benzeri görülmemis hain bir darbe girisimiyle karsi karsiya kaldiginda ferasetiyle çok kisa bir zaman içerisinde bu hainligi, bu karanlik geceyi çok kisa sürede dagittilar ve vatani için seve seve canini vermeyi, her türlü varligini feda etmeyi düsünerek bu darbeyi bertaraf ettiler. Gecenin sonunda tekrar ülkemiz, demokrasimiz ve devletimiz kazandi. Yabanci ülkelerin masasi olan ve tarihimizde görülmemis derece ihanete tesebbüs eden sürüsü de o gece kaybettiler.” diye konustu.



Milli Iradeye Saygi Platform Baskani ve Adana Sanayi Odasi Baskani Zeki Kivanç, ”Bugün Adana birlik ve beraberligini gösteriyor. 2016 yilinda hain darbe girisiminden sonra bu meydanda 6’nci senede de Adanali siyaset ayrimi yapmaksizin tüm siyasi partilerimiz, belediyelerimiz ve STK’lar buradalar. Cenabi Allah hiçbir millete böyle bir olay yasatmasin. Bizim Türk milletine de böyle bir olay yasatmasin özellikle. Ama 15 Temmuz’da Sayin Cumhurbaskanimizin televizyondaki konusmasindan sonra tüm Türk milleti sokaga döküldü. Darbelere hayir dendi. Türkiye’de artik bir darbe girisimi olacagini sanmiyorum, insallah olmaz. Bu millet devletine hükümetine sayip çikan bir millet, Allah herkesten razi olsun. Sehitlerimizin mekani cennet olsun, gazilerimize de cenabi Allahtan hayirli ömür diliyorum.” dedi.



Anadolu Aslanlari Is Adamlari Dernegi (ASKON) Baskani Recep Çaliskan, ”15 Temmuz’un bugün 6’nci senesi. 15 Temmuz bize göstermistir ki hiçbir zaman tankla tüfekte degil milletin asil gücü imandadir. Bugün biz bunu tekrar yeniden 6’nci yilda seyrettigimiz videolardan o günü yine yasamis olduk. Biz bu milletin tanklari tüfekleri imanlariyla durdugunu gördük. Vatani milleti ugruna sehit olanlara rahmetle yad ediyoruz. Gazilerimize de minnet duygularimizi tekrardan ifade ediyoruz. Allah bize tekrar böyle hainlerle karsi karsiya getirmesin. Bizi vatansiz ve ezansiz birakmasin.” ifadelerine yer verdi.

Milli Iradeye Saygi Platformu Baskan Yardimcisi Mustafa Karslioglu, ”Bildiginiz üzere Adana, Türkiye’ye örnek olacak bir olgu burada. Sebebi de sudur, Adana’miz 5 belediyeden olusmaktadir. Her biri ayri ayri siyasi partiye mensup olmasina ragmen burada kenetlenebiliyoruz. Burada bütün STK’larimiz ve belediyelerimiz el ele. Sayin Valimizin önderliginde milli iradeyi kutlayabiliyoruz ve anabiliyoruz. Bu diger illere insallah örnek olur.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA