Van'da Binlerce Kisi 15 Temmuz Yürüyüsüne Katildi

Van’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde binlerce kisi yürüyüse katildi.

Van'da Binlerce Kisi 15 Temmuz Yürüyüsüne Katildi


Fetullahçi Terör Örgütü’nün milli iradeye el koyma girisiminin yildönümünde Vanlilar meydanlarda bulustu. Türkiye’nin 81 ilinde FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girisiminin yil dönümünde sehitler anilirken, 15 Temmuz destani ise hafizalarda taze tutuluyor. Van Gençlik ve Spor Il Müdürlügü öncülügünde düzenlenen mesaleli yürüyüs, Yeni Emniyet Kavsagi’nda binlerce kisinin bir araya gelmesiyle basladi.

Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ozan Balci’nin da katildigi ve kentin en islek caddelerinden olan Iskele Caddesi’nden devam eden ‘Demokrasi ve Mili Birlik Yürüyüsü’ Besyol Meydani’nda son buldu.

Yürüyüsün ardindan Besyol Kavsagi’nda çesitli etkinlikler düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik çerçevesinde yapilan etkinliklere Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ozan Balci, AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Hüseyin Bekmez, Il Emniyet Müdürü Atanur Aydin, Tusba Belediye Baskani Salih Akman, Edremit Belediye Baskani Ismail Say, kurum ve kurulus amirlerinin yani sira siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA