Tatvan'da Demokrasi Nöbeti Tutuldu

Bitlis’in Tatvan ilçesinde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" münasebetiyle Cumhuriyet Caddesi’nde demokrasi nöbeti tutuldu.

Tatvan'da Demokrasi Nöbeti Tutuldu
Fetullahçi Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girisiminde sehit olan asker, polis ve vatandaslar anildi. Tatvan’da bulunan bir alisveris merkezinin önünde gerçeklestirilen program saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Program Kur’an-i Kerim tilaveti, ilahilerin okunmasi, günün anlam ve önemine dair sinevizyon gösterisiyle devam etti.

Törende konusma yapan Tatvan Belediye Baskani Mehmet Emin Geylani, "Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in çagrisiyla 7’den 70’e milyonlarca vatandas bugünü ve yarinini hain darbecilere, tanklara ve toplara kahramanca ellerinde bayraklar korudu. 15 Temmuz gecesi vatanini disariya çikarak koruyan ve bu ugurda mücadele eden tüm vatandaslarimiza ne kadar sükranlarimizi sunsak az kalir. Darbeler bu milletin kaderi degildir. Bu haykiris dünyaya verilen büyük bir derstir" diye konustu.

Kaymakam Tekin Erdemir ise, "15 Temmuz darbe girisimine tüm ülke cani pahasina karsi durdu. Bu ugurda canini feda eden tüm sehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum" dedi.

Ardindan Tatvan Ilçe Müftüsü Zahit Demirel tarafindan sehitler için dualar edildi. Program, Cumhuriyet Caddesi’nde hain darbe girisimine karsi çikan yüzlerce insan demokrasi nöbeti tuttu. Ellerindeki Türk bayraklariyla her yastan nöbete katilan vatandaslar, milli birlik ve beraberligi bir kez daha gözler önüne serdi.

Demokrasi nöbetine Kaymakam Tekin Erdemir, Belediye Baskani Mehmet Emin Geylani, kamu kurum ve kurulus temsilcileri, sivil toplum kurulusu temsilcileri, sehit, gazi yakinlari ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA