Sivas'ta Toplu Balik Ölümleri Tedirgin Ediyor

Sivas’ta son günlerde artan toplu balik ölümleri tedirgin ederken, bölgedeki vatandaslar ölümlerin nedeninin arastirilmasini istedi.

Sivas'ta Toplu Balik Ölümleri Tedirgin Ediyor
Sivas’ta havalarin isinmasi, göl ve irmaklarda su seviyesinin azalmasi ile toplu balik ölümleri görülmeye baslandi. Ulas ilçesinde bulunan Ulas Gölü’nde ölen yüzlerce balik kiyiya vurdu. Öte yandan Kizilirmak’ta da toplu balik ölümleri gözlendi. Irmak kenari ölü baliklarla doldu. Balik ölümlerine sudaki isinmayla beraber oksijen seviyesinin azalmasi ve su seviyesinin düsmesi ile sudaki kirlilik oraninin artmasinin neden oldugu tahmin ediliyor.

Ulas Gölü’nde balik avlayan Muammer Karahan, “Dün Kizilirmak’ta balik avladim. 300-400’den fazla ölü balik gördüm. Bu nedenle bugün Ulas Gölü’ne geldim. Ayni manzara ile burada da karsilastim. Toplu balik ölümlerine kurbanda irmak ve göle birakilan hayvan atiklari neden olmus olabilir” dedi.

Abdullah Öner ise konunun arastirilmasi gerektigini vurgulayarak, “Balik ölümlerine neyin neden oldugunun arastirilip bulunmasi gerekir. Her yerde ölü baliklar var. Yazik bu canlilara” dedi.

Kaynak: İHA