Ordu'da '15 Temmuz Sehitlerini Anma, Demokrasi Ve Milli Birlik Günü' Programi

Ordu’da ’15 Temmuz Sehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programi’ dahilinde 15 Temmuz Meydani’nda etkinlikler düzenlendi.

Ordu'da '15 Temmuz Sehitlerini Anma, Demokrasi Ve Milli Birlik Günü' Programi
15 Temmuz hain darbe girisiminin 6’nci yilinda tüm Türkiye’de sabah saatlerinde baslayip devam eden programlar, Ordu’da da sürüyor. Sabah saatlerinde Ordu Garnizon Sehitligi ziyareti ile baslayan ve gün içinde çesitli etkinlikler devam eden program, Ordu Büyüksehir Belediyesi önündeki 15 Temmuz Meydani’nda devam ediyor. Programda ilk olarak saygi durusunda bulunuldu, sonrasinda ise Istiklal Marsi okundu. Sehitler için Kur’an-i Kerim okunan programda dualar edildi.

“Devletimizin içine sizmis hainler olsa da nice kahramanlarimiz da vardi”

Programda konusan Ordu Valisi Tuncay Sonel, kanli gece hayatini kaybeden sehitleri rahmetle andiklarini ifade ederek, “251 sehidimizi ve binlerce gazimizi rahmetle ve sükranla anmak istiyorum. O geceye döndügümüzde, devletin içerisine sizmis hain ve alçak FETÖ terör örgütünün yine devletin silahini, helikopterini ve tankini kullanarak gazi meclisimize, aziz milletimize, kahraman polis, jandarma ve askerimize ates ederek onlarin hayatlarini gasp ettiklerini hep birlikte yasadik. Ama her ne kadar devletin içerisine sizmis bu hainler oldugu kadar, devletimizin içerisinde nice kahramanlarimiz da vardi. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in ’disariya çikin’ ifadeleri ile her yastan vatandasimiz kosa kosa,, ülkenin her kösesinde o hainlere karsi koydular” dedi.



“FETÖ sadece Türkiye için degil, faaliyet gösterdigi tüm ülkeler için ortak tehdittir”

Programa katilan Disisleri Bakan Yardimcisi Yavuz Selim Kiran bakanlik olarak bugün Türk dis politikasinin en temel ilkelerinden birinin terör örgütüyle mücadele oldugunu aktardi. Kiran, “Her firsatta söylüyoruz, FETÖ terör örgütü sadece Türkiye için degil, faaliyet gösterdigi her bir ülke için ortak bir tehdittir. Bu ortak tehdide karsi ortak bir eylem içerisine girisimleridir. Elbette çok noktada müttefiklerimizden bu noktada yeterli destegi göremesek de Türkiye’nin kararliginin asilmaz duvarlari astigini, FETÖ terörüne karsi uluslararasi kamuoyunu çok daha büyük bir farkindaliga sevk ettigini görüyoruz. Ülkemizin bu kararli mücadelesi sayesinde bugün 45 ülkede FETÖ’ye ait okullar, bu terör örgütüne ait okullar devredildi, kapatildi. Ayni sekilde 100’ün üzerinde FETÖ’cü ülkemize iade edildi. Yeter mi? Elbette degil. Bu mücadeleyi son FETÖ’cü temizleninceye kadar sonuna kadar devam ettirecegiz” seklinde konustu.



“Onlar, kendilerine emanet edilen peygamber ocaginin silahlari ile bu emanete hiyanet etmislerdir”

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Hilmi Güler, “Ibret alacagimiz bir geceydi, etkileri de halen devam eden çok önemli bir darbe di. Bunu basarili bir sekilde Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in riyasetinde milletimiz silahli çetelerin karsisinda bayrak ve yumruklari ile karsi çikarak bunu hallettiler. Dinimizdeki ve inancimizdaki en büyük cezalar, emanete hiyanetten verilir. Onlar, kendilerine emanet edilen peygamber ocaginin silahlari ile bu emanete hiyanet etmislerdir. Bunlar hem ortaya çikiyorlar, hem de kaçacak sekilde korkak hareket ediyorlar. Bunlarin tüm travmasini biz sadece 15 Temmuz’da degil 6 senedir ekonomimizde, sosyal hayatimizda, inancimiza verdigi zararlar ile yasiyoruz” diye konustu.

Konusmalarin ardindan katilimcilar, belediyenin sanat galerisinde, 15 Temmuz fotograf sergisini gezdi. Programda ayrica, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 15 Temmuz konusmasi izlenildi.

Çok sayida protokol ve vatandaslarin katilim sagladigi program, sabaha kadar çesitli etkinliklerle devam edecek.
Kaynak: İHA