Kars'ta 15 Temmuz Hain Darbe Girisimi Unutulmadi

Kars’ta 15 Temmuz hain darbe girisimin 6’nci yil dönümünde yüzlerce Karsli bayraklarla demokrasi meydanini doldurdu.

Kars'ta 15 Temmuz Hain Darbe Girisimi Unutulmadi
Kars Belediyesi önünden kortej yürüyüsüyle baslayan etkinlikler, araç kortejiyle devam etti. Ellerinde bayraklarla yürüyen yüzlerce vatandas demokrasi meydaninda düzenlenen programa katildi.

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü etkinlikleri saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla basladi.

Kuran-Kerim tilavetinin ardindan kalabaliga seslenen Kars Valisi ve Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, “15 Temmuz 2016’daki bu ihanet bin yildir yasadigimiz bu kutsal topraklar üzerinde emsali görülmemis bir ihanetti. Aziz milletimizin vergileriyle alinan silahlarin millete çevrildigi bir ihanetti. Iste 6 yil geçmesine ragmen 15 Temmuz’un o karanlik gecesini biz bunun için unutmadik, unutturmayacagiz” dedi.



“Bizim bu ülkeden baska yasayacagimiz vatanimiz yok”

Öksüz, “15 Temmuz’da millet iradesine vurulmak istenen darbe, her ne kadar tarihe gömülmüs olsa da bugünde emperyalist güçlerin üzerinde bulundugumuz cografya üzerindeki niyetleri son bulmus degildir. Bu konuda hepimiz çok dikkatli ve uyanik olmak zorundayiz. Unutmayalim bizim bu ülkeden baska yasayacak vatanimiz yok” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Asik Ilgar Çiftçi 15 Temmuz isimli siirini okudu. Sinevizyon gösterisi ile devam eden etkinliklerde Milli Egitim Müdürlügü’nce düzenlenen siir ve hikaye yarismalarinda dereceye giren ögrencilere ödülleri verildi.

Etkinlikler gece demokrasi nöbetiyle son bulacak.

Düzenlenen etkinliklere, Vali ve Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, 14’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutani Tuggeneral Hakan Tunç, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluslari temsilcileri, sehit ve gazi yakinlari, askeri erkan ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA