Gümüshane'de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinligi

Gümüshane’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde bir dizi etkinlik gerçeklestirildi.

Gümüshane'de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinligi
15 Temmuz hain darbe girisiminin 6’nci yildönümünde protokol üyeleri ve vatandaslar ilk olarak sabah saatlerinde sehit mezarlarini ziyaret etti. Vali Kamuran Tasbilek, Belediye Baskani Ercan Çimen ve beraberindeki heyet Emirler Mezarliginda bulunan sehit kabirlerine karanfil birakti, Kur’an-i Kerim okundu, dua edildi. Daha sonra polisevi önündeki tarihi Gümüshane Köprüsü üzerinde 15 Temmuz gecesi yasanan anlarin yer aldigi fotograf sergisinin açilisi gerçeklestirildi.

Sergi açilisinin ardindan Kemaliye Camiinde tüm sehitler için mevlit okutuldu.

Etkinlikler çerçevesinde Gümüshane Belediyesi tarafindan Baglarbasi Mahallesi’nde yapilan Sehitler ve Gaziler Parki’nin açilisi ve 15 Temmuz Sehitleri ve Gazileri kitabinin tanitimi gerçeklestirildi.

Günün son etkinligi ise Fatih Parki’ndaki 15 Temmuz Anma programiyla devam etti. Program saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Kur’an-i Kerim tilavetinin ardindan protokol konusmalarina geçildi.

“15 Temmuz bizi biz yapan gündür, bizi bir yapan gündür”

15 Temmuz’un Türk milletinin tanka topa karsi gögsünü siper ederek, devletini uçurumun kenarindan tutup çikardigi gün oldugunu dile getiren Vali Kamuran Tasbilek, "15 Temmuz bir karanlik geceye mahkum edilmek istenirken büyük Türk milletinin her bir ferdinin top yekûn ya olacagiz ya ölecegiz, ya istiklal ya ölüm diyerek birbirlerinin elinden siki sikiya tutarak tanka topa karsi gögsünü siper ederek, devletini uçurumun kenarindan tutup çikardigi gündür. 15 Temmuz bizi biz yapan gündür, bizi bir yapan gündür” dedi.



“Milletimiz hain güçlere ve devletlere gerekli dersi vermistir”

Türk milletinin 15 Temmuz gecesi hain güçlere ve devletlere gerekli dersi verdigini söyleyen Belediye Baskani Ercan Çimen de, "15 Temmuz Türk milletinin karsisina çikan tüm engelleri milli birlik ve beraberlik içerisinde, kardeslik ruhuyla, büyük bir inanç, azim ve kararlilikla asmasinin somut bir ifadesidir. 15 Temmuz gecesi tankin, topun, uçagin, helikopterin ve tüfegin karsisina imaniyla, inanciyla ve yüregiyle dikilen aziz milletimiz, o kanli saldiriya direnerek, hainlere, onlarin arkalarindaki hain güçlere ve devletlere gerekli dersi vermistir. 15 Temmuz’da aziz milletimiz Malazgirt ve Çanakkale ruhuyla FETÖ’cü terör örgütünü ve darbecileri hep birlikte geri püskürttü” diye konustu.



“Elhamdülillah bizim bayragimiz en yukarda, hala dalgalaniyor”

15 Temmuz 2016’daki darbe girisiminde darbeci askerlerin açtigi ates nedeniyle gazi olan 15 Temmuz gazisi Yasar Parlak ise, “Bizim suçumuz neydi. Biz bu acilari niye çektik. Bize niye ates ettiler. Ben ne yaptim. Benim elimde bayrak var. Bu benim bayragim ben bayragim için ölürüm. Sen benim bayrak tutan elime ates ediyorsun. Neden? Bu kadar arkadas niye aci çekiyor. Elhamdülillah bizim bayragimiz en yukarda, hala dalgalaniyor. Yikamiyorlar, yikamayacaklar, beceremeyecekler, yapamayacaklar” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan düzenlenen Demokrasi Bisiklet Turu ve Sancak Kosusu katilimcilari Fatih Parki’na ulasti. Kosucular esliginde alana getirilen sancak Gümüshane Valisi Kamuran Tasbilek’e takdim edildi. Ilahi okunan programda daha sonra sanatçilar tarafindan mini bir konser verildi.

Program 15 Temmuz Sehitleri için sela okunmasi ve demokrasi nöbetiyle devam edecek.
Kaynak: İHA