Elazig'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Törenle Kutlandi

Elazig’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle il protokolü ve çok sayida vatandasin katilimiyla program düzenlendi.

Elazig'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Törenle Kutlandi


Elazig’da hain darbe girisiminin 6. yil dönümü çerçevesinde Valilik Meydani’nda düzenlenen program, mehteran takiminin gösterisi ve kortej yürüyüsü ile basladi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Il Müftüsü Selami Aydin tarafindan dua edildi. Daha sonra Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan düzenlenen sancak kosusu sonrasi tören alanina gençler tarafindan getirilen sancak ise Vali Dr. Ömer Toraman’a teslim edildi. Program daha sonra tasavvuf korosu konseri ve darbeleri susturan selalar ile devam etti.

15 Temmuz 2016 yilinda Fetullahçi Terör Örgütü kullanilarak bir darbe tesebbüsünde bulunduklarini belirten Vali Dr. Ömer Toraman, “Çok sükür bu darbe tesebbüsü de Cumhurbaskanimizin karsi koymasi ve dirayetiyle milletimizin de iradesini meydanlara yansitarak karsi koymasiyla bertaraf edildi. Dolayisiyla bütün tarih süresinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti üzerinde bir egemenlik ve söz sahibi olmak istediler. Ama millet, devletine, kendi iradesine, hükümetine ve parlamentosuna sahip çikti” dedi.



Bundan 6 yil önce 15 Temmuz gecesi içimizden çikan hainlerin ihanetiyle karsi karsiya kaldiklarini aktaran Belediye Baskani Sahin Serifogullari, “Milletin silahlari millete dogru yöneltildi. Onursuzca tüm benliklerini satan hainler, vatanimiza, bayragimiza, ezanimiza ve milli irademize kast etmek istediler. 15 Temmuz gecesi yasadigimiz o büyük ihanet Cumhurbaskanimizin çagrisiyla milletimizin, kadiniyla, erkegiyle, yaslisiyla ve genciyle tek yürek olarak sokaklara ve meydanlara inerek namlularin, tanklarin ve uçaklarin önlerine canlarini siper etmesiyle büyük bir zafere ulasti. Milletimiz bir kez daha bu topraklarin nasil vatan oldugunu bu vatanin nasil vatan olarak kaldigini tüm dünyaya haykirdi. Hainler, Rabbimizin yardimi ve milletimizin çelik gibi iradesiyle yerle yeksan oldular. Aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi tipki Malazgirt’te, Çanakkale’de ve Istiklal Harbi’nde yazdigi gibi bir büyük destan daha yazdi. Çünkü namus bildigimiz bu topraklar ugruna kefen olarak gördügümüz albayrak ugruna dün oldugu gibi bugün de yarin da can vermek her birimiz için sereflerin en yücesidir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA