'Türkiye Müsteri Deneyimi Ödülleri'nden Zorlu Enerji'ye Ödül

‘Müsteri Deneyimi Projesi’ ile müsterilerinin temas kurdugu kanallardaki memnuniyetlerini ölçümleyen ve müsteri geri bildirimlerinin kurum kültürü içinde içsellestirilmesini saglayan Zorlu Enerji, Awards International tarafindan bu yil 2’ncisi düzenlenen Türkiye Müsteri Deneyimi Ödülleri’nde ‘Müsteri Deneyimi Dönüsümü’ kategorisinde bronz ödüle layik görüldü.

'Türkiye Müsteri Deneyimi Ödülleri'nden Zorlu Enerji'ye Ödül


Zorlu Enerji, müsteri odakli uygulamalariyla Awards International tarafindan bu yil 2’ncisi düzenlenen Türkiye Müsteri Deneyimi Ödülleri 2022’de, ‘Müsteri Deneyimi Dönüsümü’ kategorisinde bronz ödülün sahibi oldu. Zorlu Enerji Grup Sirketleri, özellikle enerji sektöründe müsteri memnuniyeti ve deneyimi için gelistirilen ilk proje olan ‘Memnuniyet 4.0’ isimli Ar-Ge projesi ile öne çikti.

Her alanda dijital dönüsüme yatirim yapiliyor

Yapilan açiklamaya göre, ‘Memnuniyet 4.0 Projesi’ kapsaminda tüm talep ve sikayetleri tek bir noktada toplayan bir CRM platformu gelistirerek müsteri ihtiyaçlarina en kisa sürede yanit vermek amaciyla özel sistemler olusturan sirket, müsteri deneyimini dijital dönüsümle güçlendirmek için attigi adimlarla ödüle layik görüldü.

Sektörde yasanan dijital dönüsümün her kanalina yatirim yapan ve ‘Dijital Abonelik Hizmeti’ni devreye alarak sektöründe ilke imza atmis olan sirket, ‘Uzaktan Endeks Okuma Projesi’ ile müsterilerin çagri merkezi veya dijital kanallar araciligiyla faturalarini olusturmalarini saglarken, 2021 yilindan bu yana elektrik dagitim sirketi mobil uygulamasi üzerinden müsterilerinin anlik olarak planli kesintileri ögrenmesini ve ariza ihbari birakmasini sagliyor.

Müsteri memnuniyeti 5 puan artti

Müsteri geri bildirimleri ile süreçlerini besleyerek dijital kanallarini çesitlendirip gelistiren sirket, müsteri memnuniyetinde sektöründe öne çikarken müsterilerinin memnuniyet oranini yüzde yüzde 85’ten yüzde 90’a yükseltti.
Kaynak: İHA