Tarihi Kervansaray'da Kruvaziyer Yolculari Için Klasik Müzik Dinletisi

Kusadasi’nin tarihi simgelerinden olan Öküz Mehmet Pasa Kervansarayi, kente kruvaziyer gemileriyle gelen yabanci turistler için Kusadasi Belediyesi ve özel firmalarin is birliginde düzenlenen ‘Dogunun Sesleri’ isimli klasik müzik dinletisine ev sahipligi yapti.

Tarihi Kervansaray'da Kruvaziyer Yolculari Için Klasik Müzik Dinletisi


Türkiye’nin kruvaziyer baskenti Kusadasi’na, 2018 yili Aralik ayinda suya indirilen Fransa bayrakli yolcu gemisi ’Le Bougainville’, Fransiz, Kanadali ve ABD’li olmak üzere toplam 80 turist getirdi. Gemiden inen turistlerin bir bölümü Efes ve Meryem Ana Evi’ni ziyarete gitti. Büyük bölümü ise kentte kalarak turistik çarsilarda alisveris yapti. Kusadasi’ndaki farkli turizm destinasyonlarinida dolasan ziyaretçiler daha sonra tarihi Kervansaraydaki klasik müzik dinletisine katildi.

‘Dogunun Sesleri’ isimli dinletide Izmir Senfoni Orkestrasi sahne aldi. Konserden sonra gemi sirketinin Türkiye Genel Acentesi sahibi Yasar Karadag turistlere Kervansarayin tarihi öneminden ve Kusadasi’nin güzelliklerinden bahsetti.

Klasik müzik dinletisini kruvaziyer turistlerinin Türkiye’nin kültürünü ve Kusadasi’ni daha yakindan tanimasi için düzenlediklerini belirten Karadag “Kervansaray, tarihi dokusu ve akustik yapisi ile turistlerin Türk kültürünü anlamasi için çok güzel bir mekân. Bize Kervansarayi tahsis eden Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel’e tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA