Kütahya'da, TEKNOFEST Uluslararasi Serbest Görev IHA Yarismasi Heyecani Basladi

Kütahya Valiligi himayesinde yürütülen Büyük Zafer’in 100. yili kutlamalari çercevesinde, bu yil Kütahya’da yapilacak TEKNOFEST Uluslararasi Serbest Görev IHA Yarismasi için hazirliklar basladi.

Kütahya'da, TEKNOFEST Uluslararasi Serbest Görev IHA Yarismasi Heyecani Basladi
9-14 Agustos tarihleri arasinda Zafer Havalimani’nda yapilacak Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) Uluslararasi Serbest Görev IHA Yarismasi hazirliklari, Vali Ali Çelik’in baskanliginda istisare edildi.

Istisare Toplantisi’na; Kütahya Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, Bilim ve Toplum Baskan Yardimcisi Bekir Çengelci, Vali Yardimcilari Mustafa Güney, Hasan Erkal, Aydin Börü, Bugra Karadag, Etkinlik Destekleri Müdürü Müjdat Engin, Altintas Kaymakami Mehmet Can Irdelp ile ilgili kurum temsilcileri katildi.



120 takim ve bin ögrenci katilacak

Büyük Zafer’in 100. yilinda büyük bir organizasyona ev sahipligi yapacak olmanin mutlulugunu yasadigini ifade eden Vali Ali Çelik; yarismaya 120 takim, bin ögrencinin katilmasinin öngörüldügünü söyledi.



TEKNOFEST Uluslararasi Serbest Görev IHA Yarismasi’nin, kurulusun ve kurtulusun sehri Kütahya’nin tanitiminda büyük bir firsat olacagini da dile getiren Vali Çelik, “Festivalin en heyecanli yarismalarindan birine ev sahipligi yapacagiz. 6 gün sürecek yarisma için Valiligimiz öncülügünde, ilimizin tüm dinamikleriyle büyük bir çaba ve gayret içindeyiz. Destekleri için basta Sayin Cumhurbaskanimiz olmak üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanimiz Sayin Mustafa Varank’a, milletvekillerimize ve emegi geçen, katki sunan herkese Kütahya’miz adina sükranlarimi arz ediyorum” dedi.

Gençlerin hayal ve fikir dünyalarini gelistirmeye amaçlayan yarismaya; Türkiye ve KKTC’deki lise ve dengi okul ögrencileri, BILSEM, Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Bilim Merkezleri ve Bilim Atölyelerinin lise seviyesindeki ögrencileri, ulusal ve uluslararasi önlisans, lisans ve lisansüstü ögrencileri katilacak.

Uluslararasi Serbest Görev IHA Yarismasi’nda; Altin Performans 50 bin TL, Gümüs Performans 45 bin TL ve Bronz Performans 40 bin TL ödül verilecek.
Kaynak: İHA