Gençler Kapadokya'da Ücretsiz Konaklayacak

"Güzel atlar diyari" olarak bilinen Kapadokya’ya gelen gençler, “Seyahat Sever” Projesi çerçevesinde Kredi Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda ücretsiz konaklayabilecek.

Gençler Kapadokya'da Ücretsiz Konaklayacak
Proje hakkinda Ihlas Haber Ajansina açiklama yapan Nevsehir Valisi Inci Sezer Becel, "Cumhurbaskanimizin inisiyatifi ve talimatiyla tüm Türkiye’de yürürlüge giren, ‘Seyahat Sever’ projesini ilimizde de uygulayacagiz. Bu proje 15 Temmuz - 1 Eylül tarihleri arasinda uygulanacak. KYK Yurtlarinda gençlerimizin hem ögrenmelerini, hem seyahat etmelerini ayni zamanda burada ücretsiz kalabilmelerini saglayan bir proje” seklinde konustu.



"Kapadokya’yi kendi gözleriyle görsünler"

Vali Becel “ 376 kiz, 322 erkek ögrencinin rahatlikla kalabilecegi yurtlarimizda bu hizmeti gençlerimize verecegiz. Türkiye’nin kalbi, dünyanin parlayan yildizi, Kapadokya’nin bu proje sayesinde ülkemizdeki gençlere tanitilmasini ve onlarin araciligi ile dünyaya tanitilmasini saglamis olacagiz. Kapadokya’yi gören görmeyen tüm gençlerimizi ve çocuklarimizi buraya davet ediyorum. Herkes çiksin gelsin ve ücretsiz olarak yurtlarimizda kalsinlar. Biz bu hizmeti verelim. Ayni zamanda Kapadokya’nin güzelliklerini, zenginliklerini kendi gözleriyle görsünler, deneyimlesinler” dedi.



"Gençler Kapadokya’da unutulmaz anlar yasayacak”

Nevsehir’de gençlerin yogun talepleriyle karsilasacaklarini söyleyen Nevsehir Gençlik Spor Il Müdürü Muhsin Özdemir’de, "Cumhurbaskanimizin en büyük projelerinden birisi. Özellikle Kapadokya gibi turizm bölgelerinde konaklamak için yer uygun fiyatta yer bulmak mümkün olmuyor. Bu anlamda gençlerin en büyük ihtiyaçlarindan birisi de buydu. Sayin Cumhurbaskanimizin tensipleriyle Gençlik ve Spor Bakanligimiz, Kredi Yurtlar Genel Müdürlügümüz ve yurtlarimiz gençlerimize ev sahipligi yapacak. 18-25 yas araligindaki gençlerimiz ücretsiz konaklayabilecek. Gelen genç misafirlerimizi Kapadokya yurtlarimizda agirlayacagiz. 376 kiz ve 322 erkek ögrenci yurtlarimiz hazir. Talep olmasi durumunda üçüncü yurdumuzu da faaliyete geçirecegiz. Gençlerimiz Kapadokya’ya geldiklerinde burada unutulmaz anlar yasamalari adina ekibimiz ile haziriz” diye konustu.

Özdemir “Nevsehir Türkiye’de en fazla ilgi görecegi, en fazla talep görecegi illerden birisi olacagini düsünüyoruz. Malum Kapadokya bölgesi, bulundugu cografi konumu, dogasi ve kültürü ile sadece Türkiye’nin degil, dünyanin gözbebegi olan mekanlardan bir tanesi. Bu nedenle gençlerin daha yogun talep edecegini biliyoruz. Bu taleplere haziriz. Talep artmasi durumundan alternatif yurtlarimiz da hazir” seklinde konustu.

Gençlere çagrida bulunan Özdemir “Dünyanin gözbebegi olan Kapadokya’ya gelip, buradaki o masalsi hayati yasamalari için her gencimizi Nevsehir’e bekliyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA