Elazig'in Turizme Açilan Kapisi Harput'a Ziyaretçi Akini

Bayram tatilini firsat bilen vatandaslar, Elazig’in turizmde göz bebegi konumunda yer alan medeniyetler besigi tarihi Harput Mahallesi’ne akin etti.

Elazig'in Turizme Açilan Kapisi Harput'a Ziyaretçi Akini
Kent merkezine 6 kilometre uzaklikta bulunan ve medeniyetler besigi olarak bilinen tarihi ve dini açidan önemli bir degeri olan tarihi Harput Mahallesi, bayramda ziyaretçi akinina ugradi. Bayram tatilini firsat bilen vatandaslar, gurbetçiler ve yerli turistler, tarihi mahalleye akin etti. Ziyaret edenler, hem serin havanin hem de UNESCO Dünya Mirasi Geçici Listesinde yer alan Harput Mahallesi’nde, egikligi Pisa kulesinden bile daha fazla olarak tescillenen egri minaresinden, Harput Kalesine kadar, cami, türbe ile tarihi birçok yapiyi görme ve gezme sansi buldu. Bazi vatandaslar ise piknik alanlarinda mangal yaparak tatilin keyfini çikardi.

Bayram nedeniyle Harput’a yogun bir sekilde ziyaretçi geldigini belirten Harput Mahalle muhtari Zülküf Demirpolat, "Harput bayram dolayisiyla her zaman oldugu gibi civil civil. Bütün vatandaslar çevre il ve ilçelerden Harput’a akin ediyor. Vatandaslarin Harput’a her geçen gün ilgisi daha çok artiyor. Türbeleriyle camileriyle piknik alanlariyla birlikte vatandaslar Harput’a akin ediyor. Yurt disindan gelen turistlerimizde var. Almanya, Fransa ve birçok ülkeden gelen turistler dahi var. Dün itibariyle Harput’a ortalama 13 veya 14 bin araç girisi var. Bunu 5’le çarptiginiz zaman düsünün 40 ile 50 bin araç ediyor. Suan da Harput Mahallesi en kalabalik günlerinden birini yasiyor" dedi.

Ankara’dan turistlik nedenlerle Elazig’a geldiklerini aktaran ziyaretçilerden Arda Erol, "Bayram tatilinde deniz tatili yapmaktansa daha çok kültür turlarina yöneldik. Önce 2 gün boyunca Tunceli’yi gezdik simdi de Elazig’a geldik. Bilindigi üzere Elazig’in en meshur yeri olan tarihi Haput Kalesine geldik. Daha sonra sehir merkezini de gezip Malatya’ya ugrayip geri dönecegiz. Çok sicak olunca tabi insanin keyfi biraz kaçiyor ama ben Elazig ve Tunceli’yi bekledigimden iyi buldum. Çünkü insanlari, turist oldugumuzu duyunca bize karsi daha iyi davrandilar. O yüzden çok memnun ve mutluyuz geldigimiz için hiç pisman degiliz” diye konustu.

Deniz tatili yapan vatandaslara kültür turlarini öneren ziyaretçilerden Mehmet Erol, “Buraya Ankara’dan geliyoruz. Bayram tatillerinde popüler yerler çok kalabalik oldugu için böyle bir kültür turunu seçtik. 4 günlük bir turla geldik. Tunceli, Elazig ve Malatya illeriniz gezip Ankara’ya dönecegiz. Simdilik çok memnunuz sürekli deniz kenarlarinda giden tatilcilere de bu bölgeleri öneririz. Harput bekledigimizden çok daha fazla kalabalik zaten ben Elazig’a daha önceden de bir kaç defa gelmistim Her geçen dönem biraz daha gelistigini ve kalabaliklastigini gözlüyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA