Duvarlar Tuvali Sokaklar Sergisi Oldu

Yalova’da yasayan ressam Serap Lokmaci, Türkiye’nin dört bir yaninda yaptigi duvar resimleriyle büyük begeni topluyor.

Duvarlar Tuvali Sokaklar Sergisi Oldu
Bir çok ilde sokak duvarlari ve trafolarin yani sira isletme duvarlarini resim tuvaline çeviren Lokmaci, son olarak Yalova Belediyesi’nin projesi çerçevesinde bisiklet yolu güzergahindaki duvarlara firça darbeleriyle hayat veriyor. Lokmaci, duvar resimlerinin yani sira tablolar yaptigini anlatti. 15 senedir bu meslekle ugrastigina deginen Lokmaci, “Annem ressamdi, ilk onunla basladim. Sonra resim egitimi de aldim. Duvarda ufak ufak basladik ardindan büyüdük" dedi.



Okul duvarlarindan SOLOTÜRK duvarina

Ilk olarak okul duvarina resim çalismasina basladigini ifade eden Lokmaci, “Küçük bir duvardi. Daha sonra benim alanim realist oldugu için bu halk tarafindan çok ilgi gördü. Ardindan daha büyük metrekareli duvarlarda çalistim. 132. Hançer Filo’da yani SOLOTÜRK’te 3 ay kaldim. Bu benim için çok önemli bir seydi. Orada büyük bir binanin duvarina SOLOTÜRK’ün amblemini çalistim. Içeriye F-16 ve SOLOTÜRK uçagini realist çalistim” diye konustu.



Kafe ve spor salonu duvarlarina 3 boyutlu resimler

Pandemi döneminde Yalova Devlet Hastanesi duvarlarina koronayi anlatan resimler çizdigini ifade eden Lokmaci, bunun yani sira bir çok isletme duvarinda da çalisma gerçeklestirdigini belirtti.

Son olarak Yalova Belediyesi’nin projesi çerçevesinde bisiklet yolu güzergahinda duvarlara resim yaptigini dile getirerek, “Yalova Belediyesi’nin bu projesini duydum. Bana geldiler, çok sevindim. Çünkü Yalova’nin buna ihtiyaci vardi. Belediye Baskan Vekilimiz Mustafa Tutuk’a tesekkür ederiz. Aslinda ben 3 boyutlu resimler çiziyorum. Bisiklet yolunda daha basit çizimler yapiyoruz. Sürecimiz az oldugu için. 3 boyutlu duvar resimleri insanlarin çok ilgisini çekiyor, merak uyandiriyor. Özellikle resim çekiliyorlar” ifadesini kullandi.

"Su anda tablodan çok duvar ressamligi yapiyorum"

Zaman içinde gelen talepler dogrultusunda duvar ressamligina yöneldigini anlatan Lokmaci, söyle konustu:

“Türkiye’nin birçok ilde duvarlara resim çalismasi yaptim. Güneydogu agirlikli Batman, Diyarbakir, çok fazla yer boyadim. Gitmedigim bir tek Karadeniz kaldi. Kafe, okul duvarini boyadim. Avrupa’da oldugu gibi sokaklardaki bütün duvarlar rengarenk olsun isterim. Duvar ressami oldum ama ben daha çok tablo yapiyordum. Su anda tablodan çok duvar ressamligi yapiyorum.”

Ressamin çalismalarinda yardim eden kuzeni Gizem Demir de duvar ressamliginin rahatlatici bir ugras oldugunu ifade etti.

Kaynak: İHA