Çevre, Sehircilik Ve Iklim Degisikligi Bakanligi, Kiyilarin Ve Çevrenin Temiz Tutulmasi Için Çalismalarini Sürdürüyor

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi, kiyilarin ve çevrenin temiz tutulmasi hususunda çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Balikesir’in Ayvalik Ilçesi’nde bulunan Patriça Gümüslük Koyu ile üzerinde yerlesim olmayan Maden Adasi’nin kiyilarinda yasanan kirlilikle ilgili Bakanlik koordinasyonunda ilgili belediyeler tarafindan temizlik çalismalarina baslandi.

Çevre, Sehircilik Ve Iklim Degisikligi Bakanligi, Kiyilarin Ve Çevrenin Temiz Tutulmasi Için Çalismalarini Sürdürüyor
Çevre, Sehircilik Ve Iklim Degisikligi Bakanligi, Balikesir Ili Ayvalik Ilçesi’ndeki Patriça Gümüslük Koyu ile yerlesim olmayan Maden Adasi’nin kiyilarinda meydana gelen kirlilik sebebiyle, kiyilarin ve çevrenin temiz tutulmasi için çalismalarini yogun sekilde sürdürüyor.

Kiyilarda yapilan incelemelerde, Ayvalik Ilçesi Patriça Gümüslük Koyu plajlarin bulundugu bölgede yogun kullanim dönemlerinde çöp toplama isleminin yetersiz kaldigi tespit edildi. Bölgede evsel atiklarin çevre kirliligine neden oldugu, Maden Adasi kiyilarinda yapilan kontrollerde ise, deniz yosunu, plastik posetler ve patlamis plastik botlarin rüzgar ve dalga yardimi ile adanin kiyi ve koylarina ulasarak kiyi kirliligine sebep oldugu belirtildi.

Söz konusu tespitlerin ardindan, Balikesir Büyüksehir Belediye Baskanligi ve Ayvalik Belediye Baskanligi tarafindan bölgede temizlik çalismalarina baslandi.

Bakanlik koordinasyonunda baslatilan çalismalar çerçevesinde Patriça Gümüslük Koyu üzerinde bulunan çöp konteynerlari bosaltilarak, plaj bölgelerinde bulunan atiklar toplandi. Maden Adasi’ndaki kiyi temizleme çalismalari ise Balikesir Büyüksehir Belediyesi Baskanligi tarafindan sürdürülüyor.
Kaynak: İHA