Baskan Pekyatirmaci Açiklamasi 'Kütüphane Hizmetlerini Yeni Nesil Sehir Kütüphanesi Ile Taçlandiriyoruz'

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, Bosna Hersek Mahallesine kazandirilacak olan Yeni Nesil Sehir Kütüphanesinde incelemelerde bulundu.

Baskan Pekyatirmaci Açiklamasi 'Kütüphane Hizmetlerini Yeni Nesil Sehir Kütüphanesi Ile Taçlandiriyoruz'
Selçuklu Belediyesi tarafindan Bosna Hersek Mahallesine kazandirilacak olan Yeni Nesil Sehir Kütüphanesi açilisa gün sayiyor. Farkli yas gruplarindaki ögrencilerin ayni anda hizmet alabilecegi yapisiyla öne çikacak olan kütüphane tasarimiyla Türkiye’de örnek olacak. Kütüphane çatisina kurulan GES panelleriyle de kendi enerjisini kendi üretecek. Baskan Pekyatirmaci, Yeni Nesil Sehir Kütüphanesi’nde sürdürülen iç tesrifat çalismalarini yerinde inceledi. Derslikleri tek tek gezen Baskan Pekyatirmaci’ya çalismalardaki son durum hakkinda bilgi verildi.

Ögrencilerin sosyal, kültürel, egitim programlarinin yani sira kariyer yasamlarina da destek olarak onlari gelecege en iyi sekilde hazirlama noktasinda önemli bir boslugu dolduracak olan Yeni Nesil Sehir Kütüphanesi, 4 bin 400 metrekare alanda bodrum, zemin ve 3 kattan olusuyor. Konya’da ilk olacak uygulama çerçevesinde kütüphane içerisinde çocuk kütüphanesi, çalisma alanlari, konferans salonu, etüt salonu, ögrencilerin keyifli zaman geçirmelerini saglayacak oyun salonu gibi donatilar yer alacak.

"Gençlerimize özel bir ortam hazirliyoruz”

Egitime olan desteklerini Bosna Hersek Mahallesi’ne kazandirilacak olan Yeni Nesil Sehir Kütüphanesi ile sürdürdüklerini ifade eden Baskan Pekyatirmaci, “Selçuklu Belediyesi olarak yatirimlarimiz içinde egitim her zaman öncelikli olmaya devam ediyor. Selçuklu ilçemizde 98 adet kütüphaneyle en çok kütüphaneye sahip olan ilçeyiz. Kütüphane hizmetlerimizi Bosna Hersek Mahallemize kazandiracagimiz Yeni Nesil Sehir Kütüphanesi ile taçlandiriyoruz. Tesisimizin yapimi tamamlandi tesrifati ile ilgili çalismalarda sona gelindi. Merkezimiz açilis için gün sayiyor. Gençlerimizin 24 saat hizmet alabilecekleri ve istedikleri kitaba ulasabilecekleri özel bir ortami onlar için hazirliyoruz. Selçuklumuza hayirli olsun” dedi.

Kaynak: İHA