Balikçilarin Dostu Caretta Carettalar Döndü, Bu Kez Kat Kat Fazla

İçel Erdemli’de Akdeniz’in simgesi caretta carettalar balikçi barinagini her yil oldugu gibi bu yil da mesken tuttu. Bu sene sayisi daha fazla olan kaplumbagalar, karinlarini doyurmak için dost olduklari balikçilarin yolunu gözlerken ortaya renkli görüntüler çikti.

Balikçilarin Dostu Caretta Carettalar Döndü, Bu Kez Kat Kat Fazla
Akdenizin simgesi caretta carettalar (deniz kaplumbagasi) her yil oldugu gibi bu yazda Erdemli Balikçi Barinagi’ni, mesken tutarak balikçilarin yolunu gözler oldu. Tekneleriyle denize açilan sabahin erken saatlerinde aglarini toplayarak dönen balikçilarla deniz kaplumbagalari da dost oldu. Barinaga gelen kaplumbagalarin bu sene kat kat fazla olmasi ise dikkat çekti. Balikçilar, aglarini temizledigi sirada küçüklü büyüklü ortaya çikan bazen onlarca deniz kaplumbagasi teknelerin çevresinde dolasarak karinlarini doyurdu. Zaman zaman balikçilarin paylastigi karpuz gibi yiyecekleri de yiyen kaplumbagalar, ortaya izlemesi keyif veren görüntüler de çikartti.

"Bu sene çok daha fazla"

Caretta carettalarin kendilerinin misafiri oldugunu belirten Erdemli Su Ürünleri Kooperatifi Baskani Yalçin Sakin," Kisin gidiyorlar yazin geliyor. Barinagimizin içerisinde çok miktarda caretta caretta var. Onlar bizim misafirlerimiz, yoldasimiz arkadasimiz. Elimizi uzatsak besleyecek hale geldiler. Geçen seneye göre bu sene çok daha fazla caretta var"dedi.

40 senedir balikçilik yaptigini animsatan Soner Bay," Sabah 5’te çikiyoruz, 8’de limana geliyoruz. Geldigimiz zaman carettalar toplaniyor. Biz bunlari besliyoruz, yem veriyoruz, karides veriyoruz, balik veriyoruz. Bizim dostumuz gibi bir sey bunlar. Geçen senekinden fazla bu sene. Geçen sene 20 tane bir araya gelmiyordu. Bu sene geliyor 20-25 tane, 30 tane bir araya geliyor"diye konustu.



"limanin içinde 100 kadar var"

Balikçilikla ugrasan Emrah Atar’da "Erdemli limaninda balikçilikla ugrasiyorum. Iste her sabah geldigimizde bu carettalarla beraber günümüz geçiyor. Bunlardan çok memnunuz denizi de temiz tutuyor, limanin içini de temiz tutuyor. Bunlar güzel bir hayvan. Bu sene daha çok, 100 kadar limanin içinde var yani, disariyi saymadigimiz halde bile"ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA