15 Temmuz'da Agir Yaralanan Gazi Bilal Erdogan O Geceyi Anlatti

FETÖ’nün darbe girisimi sirasinda Genelkurmay Baskanligi Binasi önünde gazi olan Bilal Erdogan, vatandaslarin yardimi ile hastaneye yetistirildi. Sag bacagindan, karnindan ve üst gögsünden vurulan Erdogan’in vücudunda tasidigi yara izleri hala o geceyi hatirlatiyor.

15 Temmuz'da Agir Yaralanan Gazi Bilal Erdogan O Geceyi Anlatti
Bilal Erdogan, 15 Temmuz’da hainlere direnen binlerce gaziden birisi. Ankara’nin Çankaya ilçesinde bulunan is yerinde arkadasi ile otururken çok fazla F-16’nin geçmesiyle tedirgin olan Erdogan, FETÖ’nün darbe girisimi içinde oldugunu Binali Yildirim’in televizyonlarda vatandasa seslenmesinin ardindan ögrenerek sokaga indi. Ilk önce Genelkurmay Baskanligi binasi önüne gelen Erdogan, bölgede bulunan tanklarla mücadele ettiklerini belirterek, “Genelkurmay’in orada ilk gittigimizde kirk kisi anca vardi. Tanklar var, tanklarla mücadele ettik durdurmaya çalistik. Daha sonra Kizilay ve Akay’dan insan seli gelince is daha da farklilasti. Bu sefer de karsi tarafin tutumu daha farkli olmaya basladi.

Silah sikmaya basladi, mermiler vatandasa isabet etti” ifadelerini kullandi.

“Abi kendini birakma”

Genelkurmay Baskanligi Binasi’nin önünde helikopterin halka ates açmasi sonucu agir yaralanan 15 Temmuz Gazisi Erdogan, “Helikopterin vatandasi taramasi ve saat 02.00 gibi benim vurulmam sonrasinda olay benim için bitti. Sag bacak, karin ve sag üst gögsümden vuruldum. Ben tam olarak hastaneye nasil yetistirildigimi hatirlamiyorum sadece orada bir gencin ‘Abi kendini birakma’ dedigini hatirliyorum. Iste o çocuk beni alip hastaneye götürmüs. Uzun bir süre Numune Hastanesinde yattim. Iki santim sag bacagim kisaldi. Platinlerim var. Karin bölgesinde var biraz sikintimiz. Onun haricinde baska bir kalici hasar yok” diye konustu.



“Kalici bir seyler birakabilirsek daha etkili olacagini düsünüyoruz”

15 Temmuz gecesinin unutulmamasi gerektiginin altini çizen Erdogan, “Gençler ne kadar bu durumun farkinda bilemiyoruz. Çünkü nereden baksaniz bir alti sene geçmis. Bunu algilamak biraz daha zor. Ama bizler bunu unutturmama gibi bir çaba içerisine girip kalici bir seyler birakabilirsek daha etkili olacagini düsünüyoruz” degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: İHA