112 Acil Çagri Merkezi'ne Gelen Çagrilarin Yarisi Asilsiz

Kayseri 112 Acil Çagri Merkezi Müdürü Mustafa Ak, 2022 yilin ilk 6 ayinda Acil Çagri Merkezi’ne 825 bin çagri geldigini, bu çagrilarinda yarisinin asilsiz oldugunu söyledi.

112 Acil Çagri Merkezi'ne Gelen Çagrilarin Yarisi Asilsiz
182 personelle 7 gün 24 saat kesintisiz bir sekilde hizmet verdiklerini söyleyen Kayseri 112 Acil Çagri Merkezi Müdürü Mustafa Ak, 2022 yilinin ilk 6 aylik sürecinde 112 Acil Çagri Merkezi’ne 825 çagri geldigini bu çagrilarinda yüzde 50’sinin asilsiz oldugunu dile getirdi. Mustafa Ak, “Kayseri 112 Acil Çagri Merkezi Müdürlügümüz, acil yardim ve ihbar talepleri için polisi, jandarmayi, itfaiyeyi ve orman yanginini ilgilendiren vakalar için vatandaslarimiz tek numaradan 112’yi tuslayarak, Acil Çagri Merkezimize ulasabilirler. Acil Çagri Merkezimiz toplamda 182 personelle 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. 2019 yilindaki çagri oranimizla asilsiz çagri oranimizi kiyaslayacak olursak, yüzde 79 olan asilsiz çagri oranimiz, 2020 yilinda yüzde 75’e, 2021 yilinda yüzde 68’dir. 2022 yilinin ilk 6 aylik döneminde biz 825 bin çagri karsiladik. Bunun yüzde 50 civari asilsiz çagri olarak kayitlara geçmisken yüzde 50’si de vakaya dönüsen çagri olmustur” dedi.

112 Acil Çagri Merkezi’ne gelen asilsiz çagrilarin yüzde 50 oranina kadar gerilemesinin sebebinin, asilsiz çagri yapan vatandaslara dönüs yapilarak, acil çagri merkezinin bos yere mesgul edilmemesi ile ilgili bilinçlendirme görüsmeleri yapilmasini gösteren Ak, sözlerine su sekilde devam etti:

"Kalite Koordinasyon ve Degerlendirme Büromuzun çalismalari neticesinde, Acil Çagri Merkezi’ne gelen asilsiz çagrilarla ilgili cizirtili aramalar, arayip kapatma durumunda bu birimimiz vatandaslarimiza dönüs yaparak, Acil Çagri Merkezi’nin gereksiz yere mesgul edilmemesi ile ilgili bilinçlendirme yapmaktadir. Bunun sonucunu da almaktayiz. Bu 2022 yilinin ilk 6 aylik dönemini degerlendirdigimizde asilsiz çagrilarda yüzde 50 oranina kadar gerilememiz bunu göstermektedir. Vatandaslarimizdan ricamiz, Acil Çagri Merkezi’ni aradiklarinda öncelikle ihbar ve taleplerinde yerlesim yerleri ile alakali adres bilgilerini çok iyi bilmelerini, ögrenmelerini istiyoruz. Bunu çocuklarina ögretmelerini istiyoruz. Kendi ikametleri disinda yolda veya gezme sirasinda yaptiklari, gördükleri, sahit olduklari vakalar ile ilgili ihbar ve yardim taleplerinde ise bizlere yardimci olabilmeleri açisindan etraflarindaki bilindik bölgeler, isyeri, okul, AVM gibi bize yardimci olacak noktalari görerek bizi aramalarini, sakin kalmalarini ve çagri karsilayici personelin sorularina kisa ve net sekilde cevap vermeleri durumunda biz vakalara daha hizli ve etkin sekilde müdahale edebiliriz.”
Kaynak: İHA