TÜDKIYEB Genel Baskani Çelik Açiklamasi 'Et Ve Süt Kurumunun Elde Kalan Kurbanliklari Satin Almasi Memnuniyet Verici'

Türkiye Damizlik Koyun Keçi Yetistiricileri Merkez Birligi (TÜDKIYEB) Genel Baskani Nihat Çelik, “Et ve Süt Kurumunun elde kalan kurbanliklari satin almasinin memnuniyet verici oldugunu söyledi.

TÜDKIYEB Genel Baskani Çelik Açiklamasi 'Et Ve Süt Kurumunun Elde Kalan Kurbanliklari Satin Almasi Memnuniyet Verici'
Genel Baskan Çelik, Et ve Süt Kurumunun elde kalacak kurbanliklar için yaptigi açiklamayi memnuniyetle karsiladiklarini ifade ederek, “Bayram arefesinde Merkez Birligi olarak ESK Genel Müdürümüz Mustafa Kayhan’a bir ziyarette bulunmus ve elde kalabilecek kurbanliklarin satin alinmasi yönünde bir talebimiz olmustu. Dolayisiyla ESK’dan yapilan açiklamayi memnuniyetle karsiliyoruz. Alinan karar yetistiricilerimizi bir nebze de olsa rahatlatmistir. Daha da önemlisi, binbir emekle hayvanlarini yetistirip, besleyip kurban pazarina getiren ancak satamadigi anda hem maddi hem de manevi yönden magdur olacak yetistiricilerimize ESK kanaliyla bir kez daha devletimiz yaninizdadir mesaji verilmistir. Tarim ve Orman Bakanimiz Prof.Dr. Vahit Kirisci’nin nezdinde Et ve Süt Kurumu Genel Müdürümüz Kayhan’a sektörümüz adina tesekkürü borç biliyoruz“ ifadelerini kullandi.

Çelik, Kurban Bayrami nedeniyle hayvan pazarlarina getirilen ancak satilmayan kurbanliklar için yetistiricilere bir uyarida bulunarak, “ESK’dan yapilan açiklamaya göre yetistiricilerimizin bayramin bitiminde yani 13-17 Temmuz tarihleri arasinda en yakin ESK Kombinalarina veya sözlesmeli kesimhanelere basvurmalari halinde, kurbanliklari Kurumun açikladigi karkas alim fiyatlarindan satin alinacaktir. Dolayisiyla yetistiricilerimize bu tarihler arasinda basvurularini yapmalari çagrisinda bulunuyorum. Yetistiricilerimiz kesim randevularini e-Devlet üzerinden de alabilecekler ” dedi.

ESK’nin elde kalan kurbanliklarin aliminda yetistiricilerin lehine bu yil farkli bir uygulama getirdigine vurgu yapan Çelik, “ESK karkas olarak kuzu için alim fiyatini 88 TL/Kg, Toklu için alim fiyatini 82 TL/Kg ve koyun için alim fiyatini 70 TL/Kg olarak açiklamistir. Bu yil farkli bir uygulama olarak da nakliye ve bakim masraflari dikkate alinarak cari karkas kilogram alim fiyatlarina ilave olarak 1 TL/ Kg prim ödemesi yapilacagidir. Nakliye ve bakim masraflari gözetilerek prim verilecek olmasi yetistiricilerimiz açisindan sevindirici bir gelismedir” dedi.

ESK kesimhanelerine yetistiricilerden gelecek bütün taleplerin karsilanacak olmasinin da sektör adina olumlu bir gelisme olduguna dikkat çeken Genel Baskan Çelik, ödemelerin 10 gün içerisinde yetistiricilerin hesaplarina aktarilacagi hatirlatmasinda bulundu.
Kaynak: İHA