Dolandirildigini Son Anda Anladi, Dolandiriciyi Yakalatti

Kütahya’nin Tavsanli ilçesinde dolandiriciya ziynet esyalarini teslim etmek üzereyken dolandirildigini anlayan B.Ç. isimli vatandasin 112 Acil Çagri Merkezine yaptigi ihbari üzerine dolandirici jandarma tarafindan köyde yakalandi.

Dolandirildigini Son Anda Anladi, Dolandiriciyi Yakalatti
Edinilen bilgiye göre, Tavsanli ilçesi Aliköy’de oturan B.Ç.’ye ait ev telefonunu arayan sahis, kendisini Jandarma olarak tanitarak, “Hakkinizdaki sikayetten dolayi Cumhuriyet Savciligi tarafindan sorusturma baslatildi, evinize gelen görevliye ne kadar paraniz ve ziynet esyasi varsa verin incelenecek" dedi.

Telefonda görüsme devam ederken B.Ç. evinin önünde bekleyen süpheli M.Y.’ye piyasa degeri 100 bin TL’yi bulan, 32 adet çeyrek altin, 2 adet büyük altin, 1 adet bilezik, 1 adet gerdanlik teslim edecegi esnada magdur B.Ç., daha önceden Jandarma tarafindan dolandiricilik olaylari ile ilgili vatandaslara Jandarma personelinin vatandastan hiçbir sekilde para ve ziynet esyasi talep etmeyecegi yönünde yapilan bilgilendirme toplantilarini ve köyde yapilan anonslari hatirlayip dolandirildigi anladi. B.Ç.’nin altinlarini teslim etmeden 112 Acil Çagri Merkezini aramasi üzerine süpheli M.Y. evden kaçarak uzaklasti.

Olayla ilgili ev sahibinin sikayetçi olmasi üzerine Kütahya Il Jandarma Komutanligi Jandarma Suç Arastirma Timleri (JASAT) ve Tavsanli Ilçe Jandarma Komutanligindan özel ekip olusturularak yapilan arastirmalarda süpheli sahsin, köy içerisine yaya olarak geldiginin tespit edilmesi üzerine fazla uzaklasamayacagi degerlendirilerek köy içerisinde ve çevresinde yapilan arama sonucu süpheli M.Y. yakalandi.

Olayla ilgili adli islemlere baslandi.
Kaynak: İHA