Bakan Karaismailoglu, Muhtesem Manzara Esliginde Yol Alan Dogu Ekspresini Paylasti

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, seyrine doyumsuz manzara esliginde Sivas Divrigi’den-Iliç Erzincan güzergâhina yol alan, ünü Türkiye sinirlarini asan Dogu Ekspresi’nin dron çekimlerinden olusan videosunu “Gurbet Elde Bir Hal Geldi Basima” türküsü fonuyla sosyal medya hesaplarindan paylasarak, “Halkimizin gönlüne gidecek tüm yollari yapmaya devam ediyoruz” notunu düstü.

Bakan Karaismailoglu, Muhtesem Manzara Esliginde Yol Alan Dogu Ekspresini Paylasti
Ünü Türkiye sinirlarini asan Dogu Ekspresi yazin ayri, kisin ayri güzelligiyle cazipligini her mevsim koruyor. Dogu Ekspresiyle masalsi bir yolculuk için 7’den 70’e, Türkiye’nin 81 ilinden insanlar Ankara- Kayseri- Sivas- Erzincan- Erzurum- Kars güzergâhini görmek için ilgi gösteriyor.

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu’da, sosyal medya hesaplarindan Sivas Divrigi’den - Iliç Erzincan güzergâhina yol alan Dogu Ekspresi’nin videosunu paylasti. Dron ile muhtesem manzara esliginde çekilen videoda Erzincan yöresine ait sözleri Ali Haydar Çiçek-Ali Ekber Çiçek’e ait olan “Gurbet Elde Bir Hal Geldi Basima” türküsü yer aldi.

Bakan Karaismailoglu, paylasimina, “Halkimizin gönlüne gidecek tüm yollari yapmaya devam ediyoruz” notunu düserek Divrigi’den Erzincan’a güzergâhi olarak belirtti.

Dogu Ekspresi geçtigi dogal güzellikler nedeniyle gezginler ve fotograf sanatçilarinin oldukça yogun talep gösterdigi trenlerden. Seyahatler genelde kusetli vagonlarla yapilmakta. Yürüyüs gruplari, fotograf sanatçilari, dagcilik gruplari, üniversite ögrencileri, ögretmenler gibi farkli meslek gruplarindan talepler genelde kusetli vagonlara alinmakta.

Dogu Ekspresi Ankara-Kars arasindaki seferini yaklasik 26 saat içerisinde tamamlamakta. TCDD Tasimacilik AS Genel Müdürlügünün en uzun rotalarindan biri olan ve Avrupa’da ilk 10 rota içerisinde bulunan Ankara-Kars hattinda her gün hizmet veren Dogu Ekspresi ile seyahat etmek isteyenler, yurdun dört bir yanindan hatta yurt disindan gelip Ankara’dan Dogu Ekspresi ile Kars’a gidiyor.
Kaynak: İHA