Tekirdag'da 3. Geleneksel Keskek Senligi

Tekirdag’da 3. Geleneksel Keskek Senligi’nin ilk günü coskuyla basladi.

Tekirdag'da 3. Geleneksel Keskek Senligi
Süleymanpasa Belediyesi tarafindan geleneksel olarak düzenlenen Karacakilavuz Keskek Senligi’nin üçüncüsü basladi.

TBMM Baskani Mustafa Sentop, AK Parti Tekirdag Milletvekilleri Çigdem Koncagül ve Mustafa Yel, Tekirdag Valisi Aziz Yildirim, Süleymanpasa Kaymakami Harun Kaya, ve Süleymanpasa Belediye Baskani Cüneyt Yüksel senligin açilis töreninde temsili olarak pisirilen keskegi karistirarak vatandaslara ikram etti.

Ardindan yüzyillardir geleneksel yöntemler ile dibek adi verilen tas havanda bugday döven Sentop ve Yüksel, senlik alaninda bulunan tezgahlari gezerek vatandaslarin bayramini kutladi. Saygi durusunun yapilmasi ve Istiklal Marsinin okunmasinin ardindan Süleymanpasa Belediyesi Pasa Halk Danslari Toplulugu’nun hazirladigi Ege ve Trakya yöresine ait halk oyunlari gösterisi yapildi.

TBMM Baskani Mustafa Sentop, yaptigi konusmada, keskegin Türk kültüründe büyük bir önem tasidigini belirterek, "Keskek festivalimizin hayirli olmasini diliyorum. Üçüncü geleneksel diyoruz. Bir seyin geleneksel olmasi için üçten önce geleneksel dememiz mümkün degil. 2011 yilinda UNESCO, dünya somut olmayan kültürel mirasina dahil etmisti keskegi. Keskegin en iyi yapildigi yerlerin basinda da Karacakilavuz geliyor. Zor, vakit ve sabir isteyen bir yemek. Güzel yapmak da ayrica bir hüner gerektiriyor. Ama Karacakilavuz’daki kardeslerimizin dostlarimizin bunu en iyi yapanlardan olduklarini bu konuda hüner gösterdiklerini biliyoruz. Elinize saglik, ömrünüze bereket. Tabii Karacakilavuzun bir de ‘dimi’ dokumalari var. Bunlarin tanitimi için gayret göstermeliyiz. Keskek Festivali de buna vesile olan ortamlardan birisi” diyerek senlige katilanlarin Kurban Bayraminizi tebrik etti.



Baskan Yüksel ise, “Allah nasip ederse bu aksam ve yarin aksam düzenleyecegimiz keskek festivalimizin bu yil üçüncüsünü düzenliyoruz. Çok sükür geleneksel hale getirdik sizlerin destekleri ve katkilari ile birlikte. Ben Karacakilavuz’un bu güzel insanlarini bütün Tekirdag’in, bütün Trakya’nin tanimasini istiyordum. Çok güzel bir organizasyon oldu. Fikir babasi daha önceki Milletvekilimiz Ahmet Kambur’dur, ona da sükranlarimi sunuyorum. Allah razi olsun. Karacakilavuz’u biraz daha tanitmamiz lazim demisti, o yüzden bu organizasyonlar yapiliyor. Emegi geçen herkese sükranlarimi sunuyorum. Bizlere verdiginiz desteklerden dolayi bütün halkim adina, hemserilerim adina sükranlarimi sunuyorum. Hayirli bayramlariniz olsun” dedi.

Kaynak: İHA