Sevgilisinin Üzerine Asit Döktügü Genç Kadin Yasama 38 Gün Tutunabildi

Denizli’de kiskançlik krizine giren sevgilisi tarafindan üzerine asit dökülen Özbekistan uyruklu genç kadin, tedai gördügü Izmir’deki hastanede 38 gün sonra hayatini kaybetti.

Sevgilisinin Üzerine Asit Döktügü Genç Kadin Yasama 38 Gün Tutunabildi


Olay, 9 Mayis 2022 tarihinde Pamukkale ilçesine bagli Karahayit Mahallesi’ndeki bir otelde meydana geldi.2005 yilinda kayinvalidesini öldürdügü iddiasiyla tutuklanip cezaevinde yatan Özgür G. (44), hafta sonu tatili için Istanbul’dan gelen Özbekistan uyruklu sevgilisi Sojida Kalandarova (27) ve onun Kirgizistan uyruklu arkadasi Sarvinoz K. (23) ile birlikte otele gitti. Ikili arasinda kiskançlik ve aldatma iddiasi yüzünden tartisma çikti. Sojida Kalandarova’nin telefonunu kontrol etmek isteyen Özgür G., olumsuz cevap alinca çilgina döndü. Yasanan arbede sirasinda yüzünden tirmalanan Özgür Günden, öfkeyle lobiye inip emanet biraktigi poseti alarak odaya geri döndü. Özgür G., posetten çikardigi kutunun kapagini açarak içerisindeki asidi korkudan birbirlerine sarilan Sojida Kalandarova ve Sarvinoz K.’nin üzerine savurdu. Yaralanan her iki kadinin çigliklar atarak yardim istedigi saldirida, kendi yüzüne de asit gelen Özgür G. ise sag gözünü kaybetti.

Olayin ardindan kaçarak otelden uzaklasan Özgür G.’nin pesine düsen Il Jandarma Komutanligi’na bagli jandarmanin dedektifleri olan Jandarma Suç Arastirma Timi (JASAT) ve Pamukkale Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri, süphelinin izini adim adim takip etti. Süphelinin yurt disina kaçmaya hazirlandigini tespit edilen JASAT, Özgür G.’yi Aydin’in Nazilli ilçesinde yasayan akrabalarina ait metruk evde saklandigini belirledi. Gizlendigi adreste yakalanan saldirgan, Denizli’ye getirilerek adliyeye sevk edildi. Pisman oldugunu ifade ederek “Asit dökmedim. Sadece porçöz attim” diyen Özgür G., ‘Kasten adam öldürmeye tesebbüs’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yasama 38 gün tutunabildi

Yasanan asitli saldirida yaralanan Sojida Kalandarova ve Sarvinoz K., saglik görevlilerinin ilk müdahalesinin ardindan Denizli Devlet Hastanesi’ne getirildi.

Sarvinoz K., tedavisinin ardindan taburcu edilirken; saldirganin asil hedefi olan ve vücudunun büyük bir bölümünde 3.’cü derece yaniklar olusan Sojida Kalandarova, Izmir Bozyaka Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne sevk edildi. Doktorlarin hayatta tutabilmek için büyük mücadele verdigi genç kadin, olayin ardindan 38 gün sonra tedavisinin devam ettigi yogun bakim ünitesinde hayatini kaybetti.
Kaynak: İHA